Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette skulle de ikke gjort

Det tyske forsvarets kampanje gikk fullstendig galt.

KRITIKK: Det tyske forsvaret fikk flengende kritikk etter å ha lagt ut dette bildet av en fullverdig naziuniform på sin egen Instagram-konto.
KRITIKK: Det tyske forsvaret fikk flengende kritikk etter å ha lagt ut dette bildet av en fullverdig naziuniform på sin egen Instagram-konto. Vis mer

Det tyske forsvaret Bundeswehr har en pågående kampanje på sosiale medier for å rekruttere nye menige til militærstyrkene.

Deler av kampanjen er viet til «uniformer og mote», men et av de siste innleggene på Instagram-kontoen deres med over 300 000 følgere falt ikke helt i smak.

Full uniform

Det tyske forsvarets mørkeste historie løper fra 1935 til 1946, og den gang hadde det regulære forsvaret navnet Wermacht.

Det ble opprettet av Adolf Hitler, og militærstyrkene ble symbolet på naziregimets grusomheter under andre verdenskrig.

WUENSDORF: Byen Wuensdorf i Tyskland har vært hovedkvarter for nazistene og for soldater fra Sovjetunionen. Slik ser det ut nå. Foto: NTB Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Det var derfor lite populært da Forsvaret tirsdag denne uka la ut et bilde av en uniform som har tilhørt en major i Wermacht, skriver Bild.

Uniformen, som er fullendt med Wermachts karakteristiske Balkenkreuz og nazipartiets offisielle symbol, en pin med en ørn og en swastika.

Bildet var merket «retro». I tillegg var det skrevet: «Mote er også en faktor. Selv i dag er deler av militærstilen haute couture».

Beklager

Og selv om Wermacht-uniformene ble produsert av luksusmerket Hugo Boss kalles innlegget skammelig, og har tvunget fram en unnskyldning fra Forsvaret.

NAZI-HILSEN: På et bilde med over 60 mannlige studenter viste nesten alle nazi-hilsen. De straffes ikke på grunn av ytringsfriheten. Video: CNN Vis mer

- Kjære dere, vi beklager. Vi la ut et bilde av en Wehrmacht-uniform brukt i en film. Uniformen er den del av utstillingen vår på det militærhistoriske museet i Dresden. Intensjonen var å vise bilder av uniformenes innvirkning på mote, skriver de i beklagelsen.

- Ekstremisme er ikke akseptert i Bundeswehr. Vi undersøker nå hva som gikk galt og hvordan vi kan unngå det i framtida, sier han.

Ifølge Deutsche Welle har Forsvaret slitt med å skaffe rekrutter siden verneplikten ble avskaffet i 2011. Det spørs om dette stuntet hjelper på rekrutteringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media