Varhaug-drapet:

- Dette skurrer i tiltaltes forklaring

Mannen som tok livet av Sunniva Ødegård (13) ble torsdag grillet i retten.

STATSADVOKATEN ER SKEPTISK: Statsadvokat Nina Grande (t.v.) er skeptisk til deler av tiltaltes forklaring. Her sammen med dommer Gunn Elin Lode og forsvarer Tor Inge Borgersen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STATSADVOKATEN ER SKEPTISK: Statsadvokat Nina Grande (t.v.) er skeptisk til deler av tiltaltes forklaring. Her sammen med dommer Gunn Elin Lode og forsvarer Tor Inge Borgersen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JÆREN (Dagbladet): Den nå 18 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Sunniva Ødegård (13) på Varhaug 29. juli i fjor, har i to dager forklart seg om drapet i Jæren tingrett.

Han stilte i vitneboksen i rødbrun genser og jeans. Under store deler av forklaringen har han hvilt hodet i hånda og sett ned i pulten foran seg. Han har vært sliten og medtatt.

Følg vår livedekning av rettssaken her.

Både statsadvokat Nina Grande og forsvarer Tor Inge Borgersen er tydelige på at det har vært vanskelig for 18-åringen å forklare seg i retten. På rettens andre dag gikk store deler av dagen til å spille av avhørene politiet hadde med ham 7. og 8. august i fjor. Det var mye han ikke husket.

- Det kan være fordi det er vanskelig for ham å sitte i retten her, men det kan også være på grunn av de psykiske plagene. Det kan være at han avreagerer på denne måten, sier forsvareren til Dagbladet.

Siden 28. mars har den tiltalte vært innlagt på psykiatrisk avdeling, og han har forklart at han siden drapet har blitt diagnostisert med både schizofreni og Asperger syndrom syndrom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer