Dette slåss de om

Dette er sportsbegivenhetene som virkelig betyr noe for de norske TV-kanalene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV-krigen kompliseres fordi rettighetene til de forskjellige arrangementene selges av svært ulike aktører. Den europeiske kringkastingsunionen EBU, som både NRK og TV2 nå er medlem av, har kjøpt rettigheter på vegne av sine medlemmer til en rekke av de største mesterskapene.

Men stadig flere stevner og mesterskap kjøpes opp av private selskaper eller meklere, som igjen selger disse videre.

OL: Sommer-OL og vinter-OL(Neste sommer-OL går i Sydney i 2000, mens det er vinter-OL i Salt Lake City i 2002. Sommer-OL i 2004 skal gå i Athen.) FOTBALL MENN: TippeligaenCupenVM-sluttspill (Neste VM går i Japan/Sør-Korea i 2002.)EM-sluttspill (Neste EM går i Nederland/Belgia i 2000.)Kvalik-kamper landslagetPrivatlandskamper (Avh. av årstid og motstander.)Mesterliga-kamperEuropacup-kamper (Finaler og kamper med norske lag.)Premier LeagueFA-cupen FOTBALL KVINNER: VM-sluttspill (Norges kamper.) HÅNDBALL: VM-sluttspill (Neste kvinne-VM går i Norge til høsten.)EM-sluttspillKvalik-kamper landslagetNM-finalerSeriekamper kvinner (Kun topplag.)Europacup-kamper (Norske lag.) ALPINT: VMVerdenscup-renn LANGRENN: VMVerdenscup-rennNM HOPP: VMHoppuka KOMBINERT: VM SKISKYTING: VM (Neste VM går i Holmenkollen kommende vinter.)Verdenscup-renn SKØYTER: VMEM ISHOCKEY: VM-sluttspill (Neste VM går i Norge i mai.) FRIIDRETT: Golden League-stevnerVM (Neste VM går i Sevilla i august.)EM BOKSING: Enkelte proffkamper

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer