TOPPER LISTA: Blogger Sophie Elise Isachsen er den mest populære kvinnen i landet basert på google-søk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TOPPER LISTA: Blogger Sophie Elise Isachsen er den mest populære kvinnen i landet basert på google-søk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Google-søk 2016

Dette søkte nordmenn mest på i 2016

Google-lista er her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag offentliggjorde Google lista over hva vi nordmenn søkte mest på i deres søkemotor i løpet av inneværende år.

I fjor var det «Popcorn Time» nordmenn var mest opptatt av, men i 2016 er det mer tradisjonelle ord som dukker opp.

Topplista viser at det er mange som søker på YouTube og Facebook. Mediene Dagbladet og VG er også representert på topp ti-lista, som du kan se i sin helhet i bunnen av denne artikkelen.

Blogger Sophie Elise Isachsen er den mest populære kvinnen i landet, mens Marcus og Martinius topper den norske lista over mest søkte menn.

Therese Johaug-saken har fått veldig mye oppmerksomhet her i landet, og det er derfor ikke så rart at hun topper lista over idrettsutøvere. Martin Ødegaard og Petter Northug følger deretter.

«Hva betyr» er en gjenganger i søkerfeltet, og det er flest nordmenn som lurer på hva ordet jovial betyr. Ordene «bae» og «emojiene» følger deretter.

Valget i USA var selvsagt også populært her hjemme, og Hillary Clinton måtte igjen se seg slått av Donald Trump, denne gangen i søkerlista.

Lista viser også at nordmenn er veldig ivrige når det gjelder suksesserien Skam. Skuespiller Josefine Frida Pettersen er den mest populære av dem alle. Skam er forøvrig det femte mest populære søket i Danmark i 2016.

Her er noen utvalgte lister: