Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette søkte vi på i 2013

Årets statistikk for verdens største søkemotor er klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Verdens største søkemotor, Google, kommer årlig med Google Zeitgeist.

Statistikken viser hva folk søker etter på det store internett, og årets resultater vil kanskje virke overraskende på noen.

Valget på topp Tallene for Norge i 2013 viser nemlig at «valg» er det aller hyppigst brukte søkeordet blant norske googlebrukere.

På andreplass følger realityprogrammet «Paradise Hotel».

Google sier selv at tallene reflekterer hva vi har vært mest opptatt av i 2013.

Videre på liste følger «Tippeligaen», «Farmen», «morsdag», «Idol», «Eurovision», «Norway Cup» og «MGP». På sisteplass på topp ti-lista finner vi den europeiske mesterligaen i fotball, «Champions League».

Det er helt tydelig at årets stortingsvalg har vakt interesse blant norske internettbrukere. Informasjon vi synes er kronglete å finne, kan vi ofte finne enkelt svar på via den gigantiske søkemotoren.

«Hvordan stemme», «hvordan stemme stortingsvalg» og «hvordan forhåndsstemme» er alle tre inne blant de seks spørsmålene om «hvordan» vi stiller hyppigst.

Politisk terminologi som «sperregrense» og «handlingsregelen» ligger også høyt på lista over hva vi lurer på.

Vi er også interessert i å hvite hvem som vant valget. Det ligger nemlig på andreplass på «hvem»-lista etter spørsmålet «hvem fant opp glødelampen».

Populære politikere på Google er Siv Jensen, Erna Solberg og Jens Stoltenberg. De innehar de tre første plassene over norske politikere.

«Hva er Snapchat?» Det gjør også et fenomen som har tatt verden med storm i år, nemlig bildedelingstjenesten Snapchat, som mange lurer på hva er.

Andre spørsmål mange har stilt seg er «Hva sier reven?», etter Ylvis' verdenssuksess med låta hvor refrenget lyder «what does the fox say?».

Det er vel liten tvil om at Fotballfrue Caroline Berg Eriksen har fått mye oppmerksomhet den siste tida.

Hun topper lista over de bloggerne som er mest søkt etter på Google. Hun hadde samme plassering i fjor.

Den aller mest populære artisten er, kanskje ikke overraskende, Justin Bieber. Han har på mesterlig vis beholdt førsteplassen fra fjorårets liste.

På en hederlig andreplass finner vi norske Tone Damli Aaberge, mens skandaledronninga Miley Cyrus tar tredjeplassen.

Johaug ute av lista Langrennsløper Therese Johaug toppet lista over idrettsutøvere i fjor.

Nå er hun fullstendig ute av topp-ti-lista.

I fjor toppet Johaug lista på plassen over en mann hele Norge kjenner som «han som hater å tape».

Petter Northug er vel også i den tro om at andreplass er den første taperen, og heldigvis for ham, har han nå klatret opp på toppen av søkeseierspallen.

En annen som har gjort et stort byks på lista, er nykronet sjakkverdensmester Magnus Carlsen. Fra å ha vært ute av lista i fjor, er han nå inne på andreplass.

Ylvis topper video Google har også sammenfattet en liste over hele verden. 

Megahiten «The Fox» topper her videostatistikken. Det betyr at musikkvideoen til bergensgutta er videoen som er mest søkt på i løpet av hele Google-året.

Ellers topper Nelson Mandela «trending»-lista foran blant annet Paul Walker, «Harlem Shake», Iphone 5S, Boston Marathon, Royal baby, Nord-Korea og Playstation 4.