Sørkoreansk såpeopera og K-pop slår an i Nord-Korea

Dette sørkoreanske kjæresteparet kan være den største trusselen mot Kim Jong-un

For å overleve må Nord-Koreas leder være både smart og brutal.

DEN NYE GANGNAM STYLE: TV-serien «Descendants of the Sun» er den nye eksportvaren fra Sør-Korea. Serien ble det mest sette programmet i hjemlandet, den er oversatt til 32 språk og rettighetene er solgt til 27 land. For den lukkede ettpartistaten Nord-Korea byr imidlertid suksessen på uventede problemer. Foto: KBS. 
DEN NYE GANGNAM STYLE: TV-serien «Descendants of the Sun» er den nye eksportvaren fra Sør-Korea. Serien ble det mest sette programmet i hjemlandet, den er oversatt til 32 språk og rettighetene er solgt til 27 land. For den lukkede ettpartistaten Nord-Korea byr imidlertid suksessen på uventede problemer. Foto: KBS.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEOUL/OSLO (Dagbladet): Hun er en vakker, heroisk lege som leder et humanitært oppdrag i et fiktivt konfliktområde. Han er en kjekk og handlekraftig kaptein i den sørkoreanske spesialkommandoen på fredsbevarende oppdrag i utlandet. Sammen prøver de å redde verden, holde på kjærligheten - og TV-seerne.

«Descendants of the Sun», som den sørkoreanske såpeoperaen heter, ble raskt landets mest sette TV-program og er oversatt til 32 språk. Bare i Kina alene står den for to milliarder nedlastinger, noe som har fått landets Sikkerhetsdepartement til å advare kineserne mot å se for mye av serien.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer