ULIKE: Det er ikke bare innen politikk at Romney og Obama er av ulik oppfatning om hva som er best. Foto: NTB Scanpix / AP Photo / Charlie Neibergall
ULIKE: Det er ikke bare innen politikk at Romney og Obama er av ulik oppfatning om hva som er best. Foto: NTB Scanpix / AP Photo / Charlie NeibergallVis mer

Dette spiser de, disse ler de av og disse sangene synger de av full hals

Her er ti fakta om Obama og Romney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske avisa Berlingske har i dag samlet det de kaller «feite fakta» om de to amerikanske presidentkandidatene Barack Obama og Mitt Romney.

MORSOM: Barack Obamas favorittkomiker er Jon Stewart. Foto: Charles Sykes / Scanpix
MORSOM: Barack Obamas favorittkomiker er Jon Stewart. Foto: Charles Sykes / Scanpix Vis mer

Her avsløres det hvilken sang Obama helst synger av full hals og hvilken TV-serie Romney ler aller mest av.

Musikk Mitt Romney er fan av Roy Orbison og spesielt sangene «In Dreams», «Pretty Woman» og «Crying».
Barack Obama er fan av Stevie Wonder og sier at han synger «Don't You Worry About a Thing» fra start til slutt.

Mat Mitt Romney sier at han setter pris på enkel amerikans mat. Han elsker sandwich med pianøttsmør og honning, og sin svigerfars kaker.
Barack Obama er ifølge sine barn svært glad i gresskarkake. Han innrømmer selv at han synes det er vanskelig å holde seg unna pizza.

Født Mitt Romney ble født 12. mars 1947 i Detroit, Michigan. Romney er oppkaldt etter den mormonske forretningsmannen J. Willard Marriott, men bruker ikke lengre fornavnet Willard. Romneys far, George var sjef ved en bilfabrikk. Han var også guverør i Michigan fra 1963 til 1969, og presidentkandidat i 1968. Hans mor, Leonore var hjemmeværende husmor.
Barack Obama ble født 4. august 1961 i Honolulu, Hawaii. Hans fulle navn er Barack Hussein Obama II. Obama er sønn av Barack Hussein Obama Sr. og Ann Dunham. Faren var utvekslingsstudent i Kenya og moren en antropolog fra Wichita i Kansas. Faren forlot familien da Barack Obama var to år gammel.

Ekteskap Mitt Romney møtte sin utkårede på en fest i 1965. Ann Davies var da 15 år gammel og gikk på en privat jenteskole. Mitt Romney var 18 år og gikk på en privat gutteskole. Ann hadde en annen date med på denne festen, men han lot seg overtale til at Romney kjørte henne hjem. Samme år forlovet de to seg, og fire år senere giftet de seg. Senere har de fått sønnerne Taggart (født 1970), Matthew (1971), Joshua (1975), Benjamin (1978) og Craig (1981).
Barack Obama
møtte sin utkårede sommeren 1989. Den da 25 år gamle Michelle Robinson jobbet som advokat i et firma i Chicago, og fikk beskjed om å være mentor for den da 27 år gamle jusstudenten Barack Obama. De to ble gift 3. oktober 1992 og har i dag to døtre, Malia Ann født i 1998, og Natasha født i 2001.

Kjøretøy Mitt Romney og Ann eier minst fem biler: En Ford Mustang, en Chevrolet Silverado, to Cadillac SRX firehjulstrekkere og en 1962 Rambler American.
Barack Obama blir transportert rundt i Limo1, men hjemme i Chicago har familien en Ford Escape Hybrid.

Boliger Mitt Romney har tre hjem i tre forskellige stater. Hans hovedhjem er i La Jolla i California. Huset, som har en verdi på rundt 650 millioner kroner, har han søkt om å få rive, slik at han kan bygge et nytt på samme tomt.
Videre eier han et rekkehus utenfor Boston, samt et 540 kvadratmeter stort sommerhus ved Lake Winnipesauke i New Hampshire.
Barack Obama
eier et hus på Greenwood Avenue, sør i Chicago. Huset som er på 600 kvadratmeter kjøpte han for om lag 9 millioner kroner i 2005.

Bøker og filmer Mitt Romneys favorittbok er «The Adventures of Huckleberry Finn» av Mark Twain. Filmen  \han liker best er «O Brother Where Art Thou». TV-serien han foretrekker er «Modern Family».
Barack Obamas yndlingsbok er «Salomons sang» av Toni Morrison, og favorittfilmen er «Gudfaderen». TV-serien han aller helst ser er «Homeland».

Komiker Mitt Romney har ingen favorittkomiker.
Det har imidlertid Barack Obama, og mannen han ler mest av er Jon Stewart.

Ferie Når de to presidentkandidatene skal på ferie, har de begge et reisemål som klart peker seg ut som en favoritt.
Mitt Romney samler hele familien i sitt sommerhus ved Lake Winnipesaukee i New Hampshire.
Barack Obama tar familien med på badeferie til Hawaii.

Uddannelse Mitt Romney har en bachelor i engelsk fra Brigham Young University (1971) og en kombinert master i jus og business fra Harvard Law School (1975).
Barack Obama har en bachelor i politisk videnskap fra Columbia University (1983) og en juridisk embetseksamen fra Harvard Law School (1991).

FAVORITTFILM: Filmen "O Brother, where art thou" er Mitt Romneys favoritt.Promobilde
Coen-film.jpg
FAVORITTFILM: Filmen "O Brother, where art thou" er Mitt Romneys favoritt. Promobilde Coen-film.jpg Vis mer
HOMELAND: TV-serien Homeland er en favoritt hos Barack Obama. Foto: Lucy Nicholson / Scanpix
HOMELAND: TV-serien Homeland er en favoritt hos Barack Obama. Foto: Lucy Nicholson / Scanpix Vis mer
KONA: 
Mitt Romney møtte sin utkårede på en fest i 1965. Ann Davies var da 15 år gammel og gikk på en privat jenteskole. Foto: Scanpix
KONA: Mitt Romney møtte sin utkårede på en fest i 1965. Ann Davies var da 15 år gammel og gikk på en privat jenteskole. Foto: Scanpix Vis mer
PIZZA: En av president Barack Obamas favoritter: pizza.  Foto: Mette Møller / Dagbladet
PIZZA: En av president Barack Obamas favoritter: pizza. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
THE FIRST LADY: Barack Obama møtte sin utkårede sommeren 1989. Den da 25 år gamle Michelle Robinson jobbet som advokat i et firma i Chicago, og fikk beskjed om å være mentor for den 27 år gamle jusstudenten Barack Obama. Foto: Pablo Martinez Monsivaism / Scanpix
THE FIRST LADY: Barack Obama møtte sin utkårede sommeren 1989. Den da 25 år gamle Michelle Robinson jobbet som advokat i et firma i Chicago, og fikk beskjed om å være mentor for den 27 år gamle jusstudenten Barack Obama. Foto: Pablo Martinez Monsivaism / Scanpix Vis mer
MUSIKK: Når Obama skal synge, velger han helst en av sangene til Stevie Wonder. Foto: Carolyn Kaster / Scanpix
MUSIKK: Når Obama skal synge, velger han helst en av sangene til Stevie Wonder. Foto: Carolyn Kaster / Scanpix Vis mer