- Dette sporet kommer helt fra sidelinja

Stavanger-politimesteren om Tina-gjennombruddet.

FIRE SIKTET: Fire personer er etter 15 års etterforskning siktet for drapet på Tina Jørgensen. Foto: Privat / Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FIRE SIKTET: Fire personer er etter 15 års etterforskning siktet for drapet på Tina Jørgensen. Foto: Privat / Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): På en pressekonferanse på politihuset i Stavanger i dag opplyste politiet at de skal granske sin egen etterforskning i Tina Jørgensen-saken.

- Det har reist seg en del spørsmål om etterforskningen i 2000. Vi skal evaluere, det er for tidlig å gjøre det nå, men vil gjerne finne ut av det for å lære og å bli bedre. Etterforskning er et fag og i likhet med andre fagfolk vil vi bli bedre, sa politimester Hans Vik til pressen.

I løpet av noen hektiske dager i forrige uke, pågrep og siktet politiet fire personer for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i 2000. Alle nekter straffskyld. Personene blir beskrevet som gamle kamerater fra Lyngdal. Det er kjent at Tina Jørgensen skal ha feriert i Lyngdal bare et par uker før hun ble drept.

Politimester Vik bekrefter overfor Dagbladet at de fire siktede ikke har vært på politiets radar overhodet i løpet av de 15 åra saken har blitt etterforsket.

- Dette sporet kommer helt fra sidelinja. Dette var ikke noe vi så på den gangen. Det er ikke noe fra forrige etterforskning som gjør at brikkene nå faller på plass, sier Vik til Dagbladet.

Politiet sier de stadig får inn nye tips i saken og at de undersøker disse. Samtidig ber de om ro til å etterforske.

PRESSEKONFERANSE:  Politiadvokat Karen Mork, etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl  og politimester Hans Vik. Foto: Tomas Larsen / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Karen Mork, etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl og politimester Hans Vik. Foto: Tomas Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi er spesielt interessert i komme i kontakt med personer som kjenner kontakten mellom de siktede og Tina, sier Dahl.

Den første mannen som ble pågrepet, en 36-åring fra Lyngdal, skal i tidlige ungdomsår hatt et nært forhold til Tina. Hele barndommen ferierte hun på Rosfjord camping i Lyngdal.

Tinas mor har sagt til Dagbladet at datteren elsket Lyngdal og at barndomsåra på campingplassen var en lykkelig tid.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram