Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette stedet får 13 minus - men ellers lar Kong Vinter vente på seg

Vi har en varmluftsfront i vente.

13 MINUS:  Reinskilling på vidda. Bildet er 26 år gammelt og tatt på Finnmarksvidda ved Karasjok. tettstedet kan de neste dagene vente seg ned i 13 minusgrader. 
Foto: NTB / SCANPIX / Bjørn Owe Holmberg.
13 MINUS: Reinskilling på vidda. Bildet er 26 år gammelt og tatt på Finnmarksvidda ved Karasjok. tettstedet kan de neste dagene vente seg ned i 13 minusgrader. Foto: NTB / SCANPIX / Bjørn Owe Holmberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk været på DB.no

(Dagbladet): Det er stor fare for at første luke i julekalenderes åpnes uten at det ligger snø på bakken i deler av landet. Mildvær, regn og opphold vil være hovedingrediensen værbildet i Oslo med temperaturer på mellom én og fire grader, ifølge 10-dagersvarselet til Yr.no. Det er også ventet nattefrost. 

Varselet, som onsdag strekker seg til 28. november, gir varierte temperaturer mellom nord og sør. I Karasjok i Finnmark meldes det fredag 13 minusgrader, samtidig som store det blir mildvær i store deler av landet i helga. 

Varmluftsfront i sør - Den østlige vinden som har gitt gråvær vil dreie. Det blir opphold og litt sol i hovedstaden de neste dagene. I helga kan vi vente en varmluftsfront som kommer sørfra, som vil gi varmere temperaturer over det meste av Sør-Norge sør for Stadt og Dovre, forteller vakthavende meteorolog Aurora Stenmark til Dagbladet. 

Også nord for Stadt og Dovre vil mildere forhold merkes, men i noe mindre grad. Over helga vil fronten avta og vi vil før kjøligere temperaturer, helt ned mot nullpunktet sør i landet på dagtid, men det blir ikke veldig mye kaldere enn det har vært den siste tiden.

Men Kong Vinter uteblir i sør likevel - med unntak av noe spredt snø i lavere strøk, fastslår meteorologen. 

- Det er ikke ventet mye snø i lavere strøk i Sør-Norge de neste ti dagene. På Østlandet kan det i nærmeste fremtid være snø i lufta, men det vil ikke legge seg, sier Stenmark. 

Kaldt i Røros Vestlandet og Trøndelag får mest skyet vær men med noe sol og litt regn. Temperaturene vil være milde. Innlandet vil også få opphold og snø, sol og noe sludd i noen områder.

Temperaturene i Innlandet, som ved tilfeller har vært ned mot 20 minusgrader i slutten av november, vil i mange områder ligge på nullpunktet og også litt over.

Kaldt blir det i Røros der det de neste 10 dagene er ventet temperaturer jevnt på minussida av målestokken.

Møter mørketida med mildvær Det blir også mildt i store deler av Nord-Norge. Tromsø får mellom fire og seks grader på det mildeste de neste 10 dagene og en del sol og temperaturer jevnt på plussida av målestokken. Byen har hatt en del snø de siste ukene, men denne har regnet nesten helt bort. Fortsatt ligger det noen hvite flekker i skavlene langs veiene i Tromsø. 

28. november inntreffer mørketida ishavsbyen, og da vil ikke sola dukke opp igjen før i slutten av januar. Den dagen mørket forplanter seg, er også den første dagen 10-dagersvarselet til Yr.no melder minusgrader.

Lengre nord, i Longyearbyen, har den mørke delen av året allerede kommet. Der vil det bli oppholdsvær avbrutt av enkelte dager med snø. Temperaturene i Longyearbyen vil de neste 10 dagene holde seg på to og 12 minusgrader. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling