Dette stenger ned

Byrådsleder Raymond Johansen viderefører tiltakene i Oslo til 14. desember.

FORSIKTIG: Raymond Johansen forlenget coronatiltakene i Oslo til 14. desember. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) orienterer torsdag ettermiddag om coronasituasjonen i Oslo.

Smittesituasjonen i Oslo er fortsatt høy. Det siste døgnet er det registrert 176 nye smittetilfeller i hovedstaden, noe som er ti flere enn ukesnittet.

Johansen har tidligere sagt at det er uaktuelt å lette på tiltakene med dagens smittetall. Dersom smittetallene øker, er det aktuelt med ytterligere tiltak.

Johansen innleder pressekonferansen ved å fortelle at kommunen viderefører alle tiltakene fram til 14. desember.

- Selv om smittetallene fortsetter å være høye, gir utviklingen grunn til forsiktig optimisme.

- Den kraftige smitteøkningen har stoppet, sier han.

Dette er tiltakene i Oslo:

  • Alle innendørs arrangementer er forbudt. Alle virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- og fritidsaktiviteter stenges. Kinoer, teatre, lekeland, treningssentre, idretts- og svømmehaller m.m. lukker dørene.
  • Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer utendørs med flere enn 200 personer tilstede samtidig.
  • Butikker og kjøpesentre må sørge for nødvendig vakthold og sørge for at det ikke er flere tilstede i lokalet enn at kundene kan holde minst to meters avstand.
  • Påbud om munnbind innendørs på offentlig sted og offentlig transport der man ikke kan opprettholde minst en meters avstand. Påbud om munnbind i taxi, både for sjåfør og passasjerer.
  • Breddeidrett og innendørs fritidsaktiviteter for voksne og ungdom er stengt.
  • Skjenkestopp med forbud mot alkoholservering. Serveringssteder kan holde åpent, uten å servere alkohol.
  • Rødt nivå på ungdomsskolen og videregående skoler. I barneskolen er det gult nivå.
  • Påbud om hjemmekontor så langt det er praktisk mulig, og krav om at alle arbeidsgivere skal dokumentere at de ansatte har fått beskjed om at de skal ha hjemmekontor.
  • Antall mennesker i private sammenkomster skal ikke overstige 10 personer. Alle må kunne holde minst en meters avstand.

Nødrop

Johansen sier under pressekonferansen at smittesituasjonen er ulik i de forskjellige bydelene i Oslo, og at det er høyere smitte i enkelte områder i Groruddalen. Det gjør at de må ha enda mer målrettede tiltak.

Han forteller at kommunen retter seg mot miljøer med språkutfordringer.

- Vi kjører ut filmer, annonser. Målrettede SMS-er og annonser. Vi vet at ikke alle snakker godt norsk. Derfor er informasjon oversatt til en lang rekke språk, sier han.

Raymond Johansen kommer også med et nødrop om kompensasjonsordninger i Oslo. Svært mange bedrifter er rammet av nedstengingen i hovedstaden.

Johansen minner om viktigheten av å teste seg, og at dette er gratis.

- Vi ser med bekymring på at smitten øker blant barn og ungdom. Vi vil unngå nedstenging av skoler. Vi vil vurdere målrettede tiltak i områder med mest smitte. Vi må sikre alles rett til utdanning og at vi holder pandemien under kontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer