- Dette sto rundt Stonehenge

Avslørt av jordskanninger.

STONEHENGE: Forskerne har blant annet publisert disse magnetogrambildene. Foto: The Stonehenge Hidden Landscape Project
STONEHENGE: Forskerne har blant annet publisert disse magnetogrambildene. Foto: The Stonehenge Hidden Landscape Project Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ylvis og ganske så mange andre har spurt seg hvordan Stonehenge ble dannet, hvorfor den er utformet som den gjør og hva som egentlig var rundt den.

Og det kommer stadig nye Stonehenge-mysterier, påstander om at historiebøkene må skrives om (forhåpentlig i nye opplag) og løsninger på ulike sider av det for mange fascinerende fortidsminnet i Salisbury i England.

Omgivelsene En gruppe arkeologer har nå kommet opp med et par nye svar, i prosjektet «The Stonehenge Hidden Landscape Project», skriver BBC.

- Vi har brukt fire år på å forsøke å se hva som var rundt dette fantastiske monumentet, sier Vincent Gaffney, professor ved universitetet i Birmingham, ifølge BBC.

Han presenterte funnene under British Science Festival.

Forskerne har brukt ulike teknikker for å kunne skanne gjennom jorda ved steinene, og i området rundt. Mesteparten av områdene har ikke blitt undersøkt på denne måten tidligere, skriver BBC.

- Dette endrer radikalt hvordan vi ser på Stonehenge. Tidligere trodde vi Stonehenge sto alene, men det stemmer ikke. Dette er stort, sier Gaffney ifølge Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer