Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slår tilbake:

Dette svarer Røkke

Kjell Inge Røkke sier det er riktig at han skjelte ut Erling Grimstad, men nekter for å ha truet ham.

- Null respekt: Røkke hadde ingen respekt for Erling Grimstad som etterforskningsleder i Tønne-saken, og nølte ikke med å gi uttrykk for det, skriver advokat John Christian Elden i en e-post på vegne av sin klient. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- Null respekt: Røkke hadde ingen respekt for Erling Grimstad som etterforskningsleder i Tønne-saken, og nølte ikke med å gi uttrykk for det, skriver advokat John Christian Elden i en e-post på vegne av sin klient. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et større intervju med Dagbladet sier tidligere Økokrim-topp Erling Grimstad at han ble utsatt for trusler av Røkke da han ledet etterforskningen av den såkalte Tønne-saken fra 2002.

Tragisk utfall

- Tore Tønnes dødsfall skjedde på min «vakt», og utviklet seg til å bli en av de aller sterkeste opplevelsene jeg hadde i politi og påtalemyndighet, sa Erling Grimstad til Dagbladet.

Saken fikk tragisk og uventet vending da eksminister Tønne tok sitt eget liv dagen etter at det ble tatt ut tiltale mot ham i desember 2002. Da hadde forholdene mellom Tønne, Kjell Inge Røkkes Aker RGI og advokatfirmaet BA-HR dominert nyhetsbildet i drøye to uker. I intervjuet med Dagbladet sier Grimstad at han ble oppringt av Røkke like etter Tønnes dødsfall, og at innringeren presenterte seg som Kjell Inge Røkke.

- Røkke skjelte meg ut i flere minutter og fortalte at han skulle bruke resten av sitt liv og alle ressursene han rådet over til å ta meg, sa Grimstad.

- Truet ham ikke

I en e-post til Dagbladet skriver advokat John Christian Elden på vegne av Kjell Inge Røkke:

  • Det er korrekt at Kjell Inge Røkke ringte til Erling Grimstad og skjelte ham ut. Røkke truet ham ikke, men sa ordrett at Grimstad etter hans oppfatning var uetisk, uredelig og uetterrettelig i sitt arbeid som nestsjef for Økokrim. Røkke hadde ingen respekt for Grimstad, og nølte ikke med å gi uttrykk for det.
  • Røkke var av den klare oppfatning at Grimstad sto ansvarlig for de falske korrupsjonsanklagene mot Tore Tønne samt lekkasjene av disse til media. Anklager som etterforskningen avklarte at var uriktige, men som fikk et tragisk utfall.
  • At dette 15 år etter blir fremstilt som trusler som har sammenheng med at han sluttet i Økokrim er meningsløst. Grimstad sluttet i Økokrim etter at han ble siktet av førstestatsadvokat Lasse Qvigstad for tjenestefeil i Krekar-saken i 2004, og ikke etter Tønne-saken noen år tidligere. Røkke har ikke brukt en kalori etter telefonsamtalen på å gå etter Grimstad, hvilket vel er det beste beviset for at påstanden kun er en erindringsforskyvning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!