- Dette svaret har vi ventet på i et år

22. juli-kommisjonen har hatt tilgang til alt materiale. Politikere håper det kan gi nye svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KrF-leder Knut Arild Hareide, som også leder Stortingets særskilte 22. juli-komité, advarer regjeringen mot å la 22. juli-rapporten ligge under valgkampen.

Klokka 13 i dag legger 22. julikommisjonen fram sin rapport, som er ventet å fylle ut bildet av hva som faktisk skjedde den mørke fredagen i fjor. Forventningene til rapporten er at den skal være en usminket beskrivelse av hendelsene, samtidig som lekkasjer de siste dagene gir inntrykk av at det vil framkomme detaljer som til dels motstrider det vi vet i dag.

Lederen for Stortingets særskilte 22. juli-komité, Knut Arild Hareide (KrF), forventer at den sannferdige versjonen presenteres i dag, uansett hvor vond den måtte være.

- Sannheten om hva som skjedde 22. juli skal fram. Vi må få vite på godt og vondt hva som skjedde, og hva som eventuelt kunne ha blitt gjort annerledes. Det viktigste er å se hva vi som samfunn kan lære, og hva vi kan gjøre annerledes, sier Hareide, og slår samtidig fast:

- Men før 22. juli var vi ikke godt nok forberedt på at noe slikt kunne skje.

Advarsel Hareide trekker et skille mellom de to hendelsene - bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på Utøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer