Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette svekker fredsprisen

Siv Jensen mener Nobelkomitéen må tenke seg grundig om etter tildelingen av fredsprisen til Obama.

 KOMITEEN MÅ TENKE SEG OM: Det mener partileder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, etter at Obama fikk fredsprisen i dag. Foto: SCANPIX.
Foto: Berit Roald / Scanpix
KOMITEEN MÅ TENKE SEG OM: Det mener partileder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, etter at Obama fikk fredsprisen i dag. Foto: SCANPIX. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Frps leder, Siv Jensen, slår følge med Erna Solberg og flere andre som er kritiske til utdelingen av Nobels fredspris til Barack Obama.

- Jeg gratulerer Obama med fredsprisen, men han får den for tidlig, mener Siv Jensen.

Hun mener det kan hende han vil gjøre seg fortjent til den i framtida, men at det blir feil å gi han prisen nå.

- Jeg synes det er galt å tildele prisen for intensjoner og ikke på fotavtrykk og resultater. Fotavtrykkene hans er der jo ikke ennå. Dette svekker statuttene til Nobels fredspris, sier hun til Dagbaldet.

Hun tror Thorbjørn Jagland har hatt stor innflytelse på valget av vinner, og mener at komitéen burde ha valgt annerledes.

- Jeg vil råde komitéen til å gå grundig gjennom denne tildelingen. Prisen bør tildeles personer som har gjort noe. Obamas fotavtrykk er jo ikke der, sier Siv Jensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!