- Dette sviket kan jeg aldri tilgi

Statens Pensjonskasse godtar bare diagnoser fra én eneste lege. Krigsveteran forteller om et liv i helvete.

KJEMPER SITT SISTE SLAG: Krigsveteranen Dagfinn har kjempet i mange år mot Statens pensjonskasser for å få kompensasjon for Post traumatisk stressyndrom. Det er pensjonskassens psykolog som overprøver psykologen NAV har oppnevnt for Dagfinn.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
KJEMPER SITT SISTE SLAG: Krigsveteranen Dagfinn har kjempet i mange år mot Statens pensjonskasser for å få kompensasjon for Post traumatisk stressyndrom. Det er pensjonskassens psykolog som overprøver psykologen NAV har oppnevnt for Dagfinn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOGREINA (Dagbladet): Etter 15 år som sivilt ansatt i Forsvaret, reiste Dagfinn Olsen i 1980 ut på sitt første internasjonale oppdrag. Frem til 1986 ble det tre turer til Libanon som FN-soldat. Kort tid etter at han kom hjem fra det siste oppdraget, startet problemene.

Dagfinn er én av mange krigsveteraner med diagnosen Post Traumatisk Stresslidelse (PTSD). Han er uføretrygdet og søkte for snart åtte år siden om erstattning for psykiske belastningsskader. Da den nye kompensasjonsordningen ble innført i 2010, søkte Olsen ved hjelp av advokat om økonomisk kompensasjon for sine senskader.

Avviste diagnosen NAV sendte han til psykiater som diagnostiserte ham med PTSD og en invaliditetsgrad på 30 prosent. Da han søkte om kompensasjon, forlangte Statens Pensjonskasse (SPK) at deres egen psykiater skulle stille ny diagnose. De godtok ikke erklæringer fra andre.

- SPK forlanger at jeg bruker én psykiater de har oppnevnt. Han er den eneste de godtar legeerklæringer fra. Han nullet ut diagnosen fra den NAV-oppnevnte psykiateren og hevdet jeg var frisk. Psykiateren til SPK mener at mine problemer stammer fra en skilsmisse, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer