Dette svir kraftig for Norwegian og Bjørn Kjos

På 16 dager har aksjekursen falt nesten 20 prosent på Oslo Børs!

NESTEN KRAKK: Norwegian har falt kraftig på Oslo Børs i juni og gjort et solid innhogg i børsverdien og verdien på aksjene til Bjørn Kjos. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NESTEN KRAKK: Norwegian har falt kraftig på Oslo Børs i juni og gjort et solid innhogg i børsverdien og verdien på aksjene til Bjørn Kjos. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): DNB Markets, med aksjestrateg Kristian Tunaal i spissen, tok denne uken Norwegian Air Shuttle ut fra sin portefølje.

Samtidig viste det seg at noen aksjonærer hadde redusert litt i aksjen. Nå viser det seg også at det kraftige fallet i kronekursen kan komme til å ramme Norwegian hardt.

- For Norwegian er det alltid alltid negativt at kronen faller mot dollar, sier analytiker Andreas Lemmechen Gjul til Finansavisen i dag.

Han forklarer at flyselskapet er kraftig eksponert mot utenlands valuta. Nær 50 prosent av løpende kostnader er for eksempel i dollar, på grunn av drivstoff, vedlikehold og leasing. Og i tillegg kommer alle de nye flyene som er i bestilling.

Med et investeringsprogram på 60 milliarder kroner har blant annet den kraftige svingen mot dollar til 6,15 kroner gjort dette 2,7 milliarder kroner dyrere, skriver Finansavisen.

Har allerede rammet aksjekursen Norwegian falt nesten 3 prosent, til 255,6 kroner på det laveste, tirsdag formiddag.

Fra tidenes høyeste aksjekurs på Oslo Børs, på 314,2 kroner den 3. juni, har Norwegian da falt 18,7 prosent. På bare tre uker er det så mye at det nesten kan kalles et krakk.

Børsverdien på flyselskapet er blitt barbert med 2 milliarder kroner, mens Bjørn Kjos aksjer i selskapet har falt med 468 millioner kroner i verdi.