- Dette synes vi er forferdelig trist

Familien til den drepte norske soldaten Kristoffer Sørli Jørgensen.

TOTALVRAK: Lokale afghanske innbyggere ser på vraket av bilen som ble ødelagt i eksplosjonen, der en norsk stabsoffiser i e-tjenesten ble drept.  Foto: AP Photo/Eltaf Najafizada/SCANPIX
TOTALVRAK: Lokale afghanske innbyggere ser på vraket av bilen som ble ødelagt i eksplosjonen, der en norsk stabsoffiser i e-tjenesten ble drept. Foto: AP Photo/Eltaf Najafizada/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet): Familien til Kristoffer Sørli Jørgensen (22), den norske soldaten som ble drept av en veibombe i Afghanistan i 2007, sier de har mottatt dagens nyhet om den drepte stabsoffiseren med stor sorg.

- Dette synes vi selvfølgelig er forferdelig trist og vi sender vår dypeste medfølelse til de pårørende og venner, sier de i en tekstmelding til Dagbladet.

Den 22 år gamle Stange-gutten satt i et upansret kjøretøy da han ble drept av en veibombe på vei til skytetrening utenfor militærleiren i Meymaneh.

Den norske stabsoffiseren som i morges ble drept i Mazar-e-Sharif satt også i et upansret kjøretøy. Han var sjåfør og kjørte først i en kolonne på tre biler.

Til å begynne med kom det motstridende meldinger på om det var en veibombe, slik Forsvaret først opplyste, eller om det var selvmordsbomber som rammet kolonnen.

Ifølge visepolitimesteren i Balkh-provinsen, Abdul Raouf Taj, var det en selvmordsbomber som førte et kjøretøy fullt av eksplosiver inn i konvoien.

Dagbladet har nå fått bekreftet at det dreide seg om en selvmordsbomber.

Zabiullah Mujahid, talsmann for Taliban, sier de var ansvarlig for angrepet.

Eksplosjonen skjedde i 07.30-tida. Stabsoffiseren i e-tjenesten ble evakuert til et tysk feltsykehus i Mazar-e sharif og ble erklært død klokka 10 norsk tid.

Norge har totalt 585 soldater og offiserer i Afghanistan, i tillegg til spesialstyrkene i Kabul. Dette personellet er i all hovedsak stasjonert i Kabul, Meymaneh og Masar-e Sharif.

Etter at Norge startet sitt engasjement i fjellandet, som ligger vest for Himalaya, har nordmenn vært innvolvert i en rekke hendelser. Til sammen fire nordmenn er blitt drept i det tidligere Taliban-styrte landet.

DREPT: 22 år gamle Kristoffer Sørli Jørgensen (22) ble drept av en veibombe da han tjenestegjorde i Meymaneh for snart to år siden. Foto: PRIVAT
DREPT: 22 år gamle Kristoffer Sørli Jørgensen (22) ble drept av en veibombe da han tjenestegjorde i Meymaneh for snart to år siden. Foto: PRIVAT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer