- Dette synes vi er forferdelig trist

Familien til den drepte norske soldaten Kristoffer Sørli Jørgensen.

TOTALVRAK: Lokale afghanske innbyggere ser på vraket av bilen som ble ødelagt i eksplosjonen, der en norsk stabsoffiser i e-tjenesten ble drept.  Foto: AP Photo/Eltaf Najafizada/SCANPIX
TOTALVRAK: Lokale afghanske innbyggere ser på vraket av bilen som ble ødelagt i eksplosjonen, der en norsk stabsoffiser i e-tjenesten ble drept. Foto: AP Photo/Eltaf Najafizada/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Familien til Kristoffer Sørli Jørgensen (22), den norske soldaten som ble drept av en veibombe i Afghanistan i 2007, sier de har mottatt dagens nyhet om den drepte stabsoffiseren med stor sorg.

- Dette synes vi selvfølgelig er forferdelig trist og vi sender vår dypeste medfølelse til de pårørende og venner, sier de i en tekstmelding til Dagbladet.

Den 22 år gamle Stange-gutten satt i et upansret kjøretøy da han ble drept av en veibombe på vei til skytetrening utenfor militærleiren i Meymaneh.

Den norske stabsoffiseren som i morges ble drept i Mazar-e-Sharif satt også i et upansret kjøretøy. Han var sjåfør og kjørte først i en kolonne på tre biler.

Til å begynne med kom det motstridende meldinger på om det var en veibombe, slik Forsvaret først opplyste, eller om det var selvmordsbomber som rammet kolonnen.

Ifølge visepolitimesteren i Balkh-provinsen, Abdul Raouf Taj, var det en selvmordsbomber som førte et kjøretøy fullt av eksplosiver inn i konvoien.

Dagbladet har nå fått bekreftet at det dreide seg om en selvmordsbomber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer