PUSSIG FENOMEN: Mye skum møtte bilister på vei over en bru i Askvoll. Video: Brian Landøy Vis mer

Ekstremværet Aina

Dette synet fikk Brian (21) til å parkere bilen: - Litt surrealistisk

Et skikkelig «skumparty» på Bulandet i Sogn og Fjordane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går erklærte Meteorologisk institutt at uværet Aina hadde gjort sitt. En julegran som knakk rett av, skapte oppsikt i Haugesund. Men Aina satte også spor etter seg lenger nord, blant annet i Sogn og Fjordane-kommunen Askvoll, ifølge Firda.

Lokalavisa omtaler hvordan Ainas nordvestlige vindkast, kombinert med springflo, lagde et aldri så lite «skumparty» på Bulandet og fylkesvei 365.

- Først var det litt surrealistisk. Det er det ofte litt sjøskum der når værforholdene spiller på lag, men i går var det veldig mye, forklarer Brian Landøy (21) overfor Dagbladet.

- Ville nådd opp til panseret

Landøy beskriver så store skummengder at bilene måtte bytte kjørefelt, da de kjørte forbi i går ettermiddag. En bil snudde til og med, muligens for å kjøre tilbake dit den kom fra.

- Hvis jeg ikke hadde skiftet felt, ville skummet nådd opp til panseret, sier han.

TOK EN TITT: Da Brian Landøy oppdaget de store skummengdene, parkerte han bilen for å se nærmere på værfenomentet. Foto: Privat
TOK EN TITT: Da Brian Landøy oppdaget de store skummengdene, parkerte han bilen for å se nærmere på værfenomentet. Foto: Privat Vis mer

21-åringen fra Værlandet understreker imidlertid at hendelsen var fullstendig udramatisk, og at det stort sett ikke hindret trafikken.

Selv kjørte han litt videre, før han parkerte bilen for å ta en nærmere titt.

- Vi er glade i stormer her ute. Man må danse litt i regn og omfavne været, sier Brian Landøy til Dagbladet.

Utsatt for voldsomt vær

Området Landøy er fra, ble utsatt for svært kraftig vind da Aina pågikk.

På en værstasjon i Jølster, en kommune litt lenger innover i Sogn og Fjordane, ble det målt en middelvind på 27,9 meter per sekund, ifølge NTB.

Det var den nest kraftigste middelvinden i landet.

Den aller kraftigste ble målt ved Folgefonna skisenter i Hordaland (32 meter per sekund), samtidig som det kraftigste vindkastet ble målt til 44,2 meter per sekund.