Ekstremværet Aina

Dette synet fikk Brian (21) til å parkere bilen: - Litt surrealistisk

Et skikkelig «skumparty» på Bulandet i Sogn og Fjordane.

PUSSIG FENOMEN: Mye skum møtte bilister på vei over en bru i Askvoll. Video: Brian Landøy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

(Dagbladet): I går erklærte Meteorologisk institutt at uværet Aina hadde gjort sitt. En julegran som knakk rett av, skapte oppsikt i Haugesund. Men Aina satte også spor etter seg lenger nord, blant annet i Sogn og Fjordane-kommunen Askvoll, ifølge Firda.

Lokalavisa omtaler hvordan Ainas nordvestlige vindkast, kombinert med springflo, lagde et aldri så lite «skumparty» på Bulandet og fylkesvei 365.

- Først var det litt surrealistisk. Det er det ofte litt sjøskum der når værforholdene spiller på lag, men i går var det veldig mye, forklarer Brian Landøy (21) overfor Dagbladet.

- Ville nådd opp til panseret

Landøy beskriver så store skummengder at bilene måtte bytte kjørefelt, da de kjørte forbi i går ettermiddag. En bil snudde til og med, muligens for å kjøre tilbake dit den kom fra.

- Hvis jeg ikke hadde skiftet felt, ville skummet nådd opp til panseret, sier han.

TOK EN TITT: Da Brian Landøy oppdaget de store skummengdene, parkerte han bilen for å se nærmere på værfenomentet. Foto: Privat
TOK EN TITT: Da Brian Landøy oppdaget de store skummengdene, parkerte han bilen for å se nærmere på værfenomentet. Foto: Privat Vis mer

21-åringen fra Værlandet understreker imidlertid at hendelsen var fullstendig udramatisk, og at det stort sett ikke hindret trafikken.

Selv kjørte han litt videre, før han parkerte bilen for å ta en nærmere titt.

- Vi er glade i stormer her ute. Man må danse litt i regn og omfavne været, sier Brian Landøy til Dagbladet.

Utsatt for voldsomt vær

Området Landøy er fra, ble utsatt for svært kraftig vind da Aina pågikk.

På en værstasjon i Jølster, en kommune litt lenger innover i Sogn og Fjordane, ble det målt en middelvind på 27,9 meter per sekund, ifølge NTB.

Det var den nest kraftigste middelvinden i landet.

Den aller kraftigste ble målt ved Folgefonna skisenter i Hordaland (32 meter per sekund), samtidig som det kraftigste vindkastet ble målt til 44,2 meter per sekund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer