Dette synet møtte Olav da han reiste på hytta: - Det var et helvete

Gigant-snøskred gjorde familiestedet til pinneved.

PINNEVED: Det er ikke mye igjen av hytta til Olav Skjervheim i Myrkdalen etter det enorme snøraset som gikk i januar. Foto: Privat
PINNEVED: Det er ikke mye igjen av hytta til Olav Skjervheim i Myrkdalen etter det enorme snøraset som gikk i januar. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Snømengdene i Norge, spesielt vest for Haukelifjell, har vært enorme i vinter.

Det ble skjebnesvangert for Olav Skjervheim og hytta han har i Myrkdalen ved Voss. I 2006 satte Skjervheim opp et nytt bygg på Mørkvesstølen, en støl som har tilhørt familien i lang tid, skriver Avisa Hordaland.

Skjervheim fikk seg et realt sjokk da han reiste opp til området i juli i år. Først da fikk han se resultatet av et snøras som gikk i januar og har dratt med seg tre hytter i området.

- Blir dyrt Dagbladet snakker med Skjervheim onsdag morgen. Da er han på vei opp på Mørkvesstølen med en takstmann. Som bildene viser, er bygget fra 2006 nærmest blitt til pinneved.

- Det var et helvete å møte det synet. Alt lå strødd, og det eneste jeg fant som var i noenlunde stand er en gammel kubbestol. Den fant jeg flere meter fra hytta. Det er spredd overalt, sier Skjervheim til Dagbladet.

Slekta har hatt Mørkvesstølen - som tidligere var en melkeplass i utmarka - i mange år. Selv om Skjervheim satt opp nybygget i 2006, har han lyst til å bygge på nytt etter skredet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer