Dette synet møtte Olav da han reiste på hytta: - Det var et helvete

Gigant-snøskred gjorde familiestedet til pinneved.

PINNEVED: Det er ikke mye igjen av hytta til Olav Skjervheim i Myrkdalen etter det enorme snøraset som gikk i januar. Foto: Privat
PINNEVED: Det er ikke mye igjen av hytta til Olav Skjervheim i Myrkdalen etter det enorme snøraset som gikk i januar. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Snømengdene i Norge, spesielt vest for Haukelifjell, har vært enorme i vinter.

Det ble skjebnesvangert for Olav Skjervheim og hytta han har i Myrkdalen ved Voss. I 2006 satte Skjervheim opp et nytt bygg på Mørkvesstølen, en støl som har tilhørt familien i lang tid, skriver Avisa Hordaland.

Skjervheim fikk seg et realt sjokk da han reiste opp til området i juli i år. Først da fikk han se resultatet av et snøras som gikk i januar og har dratt med seg tre hytter i området.

- Blir dyrt Dagbladet snakker med Skjervheim onsdag morgen. Da er han på vei opp på Mørkvesstølen med en takstmann. Som bildene viser, er bygget fra 2006 nærmest blitt til pinneved.

- Det var et helvete å møte det synet. Alt lå strødd, og det eneste jeg fant som var i noenlunde stand er en gammel kubbestol. Den fant jeg flere meter fra hytta. Det er spredd overalt, sier Skjervheim til Dagbladet.

Slekta har hatt Mørkvesstølen - som tidligere var en melkeplass i utmarka - i mange år. Selv om Skjervheim satt opp nybygget i 2006, har han lyst til å bygge på nytt etter skredet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.