Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette synet møtte sauebonden søndag morgen: - Det er ikke sånn man skal behandle dyr

Hærverk med spraylakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette var synet som møtte sauebonden Anders Nilsen da han kom til avlastningsfjøset ved Einangen sør for Leknes i Lofoten søndag morgen.

I løpet av natta hadde en eller flere personer tatt seg inn i fjøset, og brukt spraylakk på flere av dyra. Den eldste sauen til Nilsen var helt dekket av kraftige farger. Det var NRK som først omtalte saken.

Nilsen forteller til Dagbladet at han har anmeldt forholdet.

- Det er ikke sånn man skal behandle dyr. Jeg tror det er spraylakk, men jeg vet ikke helt hva det er de har gått amok med, sier han.

Snøstorm

Han tror ikke at malinga er skadelig for sauene da de har tykk ull, men at det likevel kan være en traumatisk oppleve. Spesielt for de yngste lammene.

- Det var snøstorm den natta. Jeg har en annen kollega - en annen bonde - som kjørte forbi lørdag kveld. Han sa at alle dyra da lå inne. Den eller de som har gjort dette, har antakeligvis herjet og løpt inn i fjøset, og da har sauene sikkert løpt ut i snøstormen for å komme seg unna, sier han, og legger til:

- Det er ikke bra det heller. Når lammene er så små, skal de ha ro og lære mora å kjenne. Det er noe dritt.

Nilsen forteller også at han aldri før har vært borti noe liknende.

- Nei, aldri at noen har gjort hærverk på dyra. Jeg tror det er veldig sjeldent, og jeg håper det blir siste gang det skjer.

En mistenkt

Dag Sture Strøm, politioverbetjent i Lofoten, sier til NRK at de allerede er godt i gang med etterforskningen.

- Vi har en person som muligens er mistenkt i saken, det vil vi få bekreftet eller avkreftet i løpet av dagen, sier han.

Han legger til at de baserer mistanken på tips og rapporter i sosiale medier. Han mener i likhet med Nilsen at dette er en spesiell sak.

- Jeg kan ikke huske å ha vært borti noen lignende saker tidligere, så ja, det er spesielt, sier Strøm.