SIKTET PÅ NABOHUSET: Shawna England fikk sjokk da hun så ut vinduet og oppdaget disse soldatene i Watertown, en Boston-forstad. Foto: SHAWNA ENGLAND / REUTERS / NTB SCANPIX
SIKTET PÅ NABOHUSET: Shawna England fikk sjokk da hun så ut vinduet og oppdaget disse soldatene i Watertown, en Boston-forstad. Foto: SHAWNA ENGLAND / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Dette synet møtte Shawna da hun så ut vinduet

Unntakstilstand i Boston.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WATERTOWN / OSLO (Dagbladet): Det er unntakstilstand i Boston, når politiet nå jakter på den andre av de to mistenkte brødrene etter maratonbombene i byen.

Politiet har stoppet all taxitrafikk, sykehus er stengt og deler av den offentlige kommunikasjonen er stanset.

Shawna England fikk sjokk da hun tidligere i dag så ut soveromsvinduet sitt.

- Dette er utsikten. Galskap, skrev hun på Twitter.

Lå på uthus På et lite uthus i hagen ved siden av lå to soldater og siktet på nabohuset i Boston-forstaden Watertown. Flere av hennes venner på mikrobloggstedet sender henne spørsmål om situasjonen og etter en stund svarer hun:

- Nei, det er ikke huset til de mistenkte. De evakuerer alle hus.

Dagbladet møtte i ettermiddag en av naboene til de mistenkte. Theresa Zhong kjente ikke selv de to brødrene, som skal ha tsjetsjensk bakgrunn.

- Men jeg har kanskje hilst på dem en gang eller to, sier kvinnen, som nå har pakket med seg en trillekoffert og forbereder seg på å bo et annet sted inntil videre.

- Jeg regner med at det kan ta litt tid før jeg får reise hjem igjen, sier hun.

Aksjon i natt Politiet gikk i går kveld ut med bilder av begge de to som er mistenkt for å stå bak de to bombene som gikk av i målområdet under Boston Marathon mandag. Klokka 04.30 i natt norsk tid ble en politimann skutt og drept på campusområdet til eliteuniversitetet MIT i Cambridge utenfor Boston.  

Kort tid etterpå skal de to mistenkte, brødrene Tamerlan (26) og Djohar Tsarnajev (19), ha kapret en bil, noe som startet en dramatisk biljakt.  

Brødrene kastet eksplosiver ut av bilen og havnet i en skuddveksling med politiet. En av brødrene, Tamerlan Tsarnajev (26), ble skadd i skuddvekslingen, og pågrepet. Han døde senere på sykehuset. I morgentimene, amerikansk tid, har sterkt bevæpned politi omringet hele Watertown, hvor de tror den mistenkte Djohar Tsarnajev befinner seg.  

De betegner Djohar Tsarnajev som en farlig terrorist.   

De to brødrene har tsjetsjensk bakgrunn. Nyhetsbyrået Associated Press har snakket med brødrenes far, som bor i Russland. Han forteller at Djohar studerer medisin på andre året.