Dette tjener du på lavere rente

Styringsrenta ned 0,5-0,75 prosentpoeng, tror ekspertene.

SPARER 90 000 KRONER: Har du et boliglån på tre millioner, sparer du 90 000 kroner i året på at rentenivået går ned fra syv prosent, som det lå på i sommer, til fire prosent, som den flytende renta kan ende opp på etter dagens rentemøte. 
Illustrasjonsfoto: SCANPIX
SPARER 90 000 KRONER: Har du et boliglån på tre millioner, sparer du 90 000 kroner i året på at rentenivået går ned fra syv prosent, som det lå på i sommer, til fire prosent, som den flytende renta kan ende opp på etter dagens rentemøte. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg rentemøtet direkte på Norges Banks hjemmesider

(Dagbladet.no):  Det er knyttet store forventninger til dagens rentemøte i Norges Bank.

En rekke økonomer og analytikere har i forkant av møtet uttalt at de er sikre på at sentralbanksjefen Svein Gjedrem vil sette ned styringsrenta med 0,5-0,75 prosentpoeng. Det er svært gode nyheter for deg med boliglån med flytende rente.

Nåværende boligrente ligger på 4,5-6 prosent hos de fleste bankene, avhengig av om boligen er fullfinansiert gjennom lån og størrelsen på selve lånet. 

En nedgang på 0,75 prosentpoeng, og forutsetning om at bankene følger styringsrenta, kan gi en flytende rente på omkring 4 prosent.

Varslingsplikten gjør at renteendringen vil først merkes tidligst om seks uker.

En forenklet beregning viser at husholdning med 1,5 million i lån vil i gjennomsnitt spare 45 000 kroner i året på et rentenivå på 4 prosent, sammenliknet med i fjor sommer da renta lå i snitt på 7 prosent. Tilsvarende besparinger for andre lånebeløp:1 million: 30 000 kroner2 millioner: 60 000 kroner2,5 millioner: 75 000 kroner3 millioner: 90 000 kroner

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer