«Dette tjener ikke fredens sak»

Statsminister Jens Stoltenberg refser bystyregruppa i Oslo Arbeiderparti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bystyregruppa i Oslo Arbeiderparti stemte for en boikott av israelske varer i et bystyremøte i Oslo kommune i kveld. Dette liker Jens Stoltenberg og partisekretær i Ap, Martin Kolberg, dårlig.

- Dette tjener ikke fredens sak. Vi er helt uenig i vedtaket som ble fattet i bystyregruppa til Oslo Arbeiderparti, sier statsminister Jens Stoltenberg til NRK i kveld.

Solidaritet

Det var mandag denne uka at bystyregruppa bestemte seg for at de vil jobbe for at Oslos borgere iverksetter en handelsboikott mot Israel.

- Arbeiderpartiet er et demokratisk parti, og vi tar alle de standpunktene vi mener er riktige. Vi som er i Oslo Arbeiderpartis bystyregruppe ønsker nå å ha en forbrukerboikott mot Israel, forteller Ap-politikeren Kirsti Næss til Dagbladet.no i kveld.

Men Regjeringen, med Arbeiderpartiet i spissen, ga jo klart uttrykk for at de ikke ønsket en handelsboikott av Israel tidligere i år?

- Regjeringen får jo, sånn vi ser det, bestemme den norske utenrikspolitikken. Men vi jobber på vår måte, og ønsker en handelsboikott, sier Næss og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer