17. RIKESTE KVINNE:  Mille-Marie Treschow og ektemannen Stein Erik Hagen har til sammen en formue på over halvannen milliard. Foto: Espen Røst / Dagbladet
17. RIKESTE KVINNE: Mille-Marie Treschow og ektemannen Stein Erik Hagen har til sammen en formue på over halvannen milliard. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Dette tjente de rikeste kvinnene i Norge

Mange av kvinnene på formuetoppen er nok ukjente for de fleste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norges rikeste er sjelden å se i mediene, og flere har en nøktern levestil tatt i betraktning pengene de besitter.

Norges rikeste kvinne er Margareth Boel Garmann, som er en del av shipping-familien til Wilhelmsen. Hun hadde i 2010 en formue på 2,37 milliarder, noe som gjøre henne til den tiende rikeste personen i Norge. I fjor tjente Garmann 1,78 millioner kroner.

Rett bak Garmann følger Rannfrid Rasmussen på formuetoppen. Den tidligere lektoren hadde i fjor en formue på 1,6 milliarder kroner. Rannfrid Rasmussen er søsteren til Einar Rasmussen, som er overhodet i Rasmussen-familien.

Les også: Dette er Norges rikeste

- Det blir for mye Hun er tidligere lektor, og har flere år på rad toppet lista over de rikeste kvinnene i Norge. Rasmussen hadde i fjor en inntekt på 9,1 millioner kroner.

Den mediesky arvingen har på ikke latt pengene gå henne til hodet. I sitt første intervju noensinne i siste utgave Kapital i 2005, sa hun:

- Det er nok med hus, en leilighet og en hytte ved sjøen. Mer kan du ikke ha. Det blir for mye. Vi solgte faktisk den hytten på fjellet. Ja, vi gjorde det, sa Rasmussen.

Mektig ektepar På en tredjeplass på formuetoppen finner vi Hjørdis Kluge Smedvig, datter og arving etter skipsreder Torolf Smedvig. Hun har en formue på 1,29 milliarder kroner, og tjente i fjor 1,45 millioner kroner.

Blant de mer profilerte rikingene er Mille-Marie Treschow, som er gift med Stein Erik Hagen. Hun er landets 17. rikeste kvinne med nesten 558 millioner kroner i formue.

Treschow hadde 4,18 millioner kroner i inntekt. Til sammen har ekteparet en formue på godt over halvannen milliard.

De 20 rikeste kvinnene er blant de 84 rikeste personene i Norge.

(Klikk på inntekt, formue og skatt på lista under for å se hvem som troner øverst i de ulike kategoriene)