- Dette trengte vi

KrF øker mest på MMIs meningsmåling for august. - En velkommen oppmuntring foran høstens budsjettdebatt, sier nestleder Einar Steensnæs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at partiet falt med over tre prosentpoeng på MMIs måling fra desember til januar og siden hatt en fallende tendens, blir dagens hopp på 2,1 prosentpoeng mottatt med glede.

- Vi trengte denne framgangen og håper målingene fremover bekrefter at vi har et potensial på nivå med valgresultatet på 12,4 prosent, sier nestleder Einar Steensnæs.

- Men det er fortsatt uro? I går ble det kjent at et flertall av KrFs fylkesledere er åpne for et regjeringssamarbeid med Ap?

- Det er stor forskjell på å ikke avvise samarbeid med Ap om viktige saker og å ta til orde for at vi skal gå ut av regjeringen. Meg bekjent har ingen fylkesledere tatt til orde for at vi bør gå ut. Steensnæs sier dette om KrFs framgang:

- Noen debatter kan ha slått ut til vår fordel. Debatten om en liberalisering av alkoholomsetningen, og en del usaklige angrep på partiet og lederen. Når kritikk oppleves som urettferdig, kan det slå ut i en sympatireaksjon.