HUSKER IKKE:  Politiet mener de har funnet identiteten på mannen som har hatt hukommelsesvikt siden desember. Han sier til politiet at han fortsatt ikke husker noe, men er lettet over at noen kjenner igjen ham. Foto: Politiet
HUSKER IKKE: Politiet mener de har funnet identiteten på mannen som har hatt hukommelsesvikt siden desember. Han sier til politiet at han fortsatt ikke husker noe, men er lettet over at noen kjenner igjen ham. Foto: PolitietVis mer

- Dette trigger ingen minner hos meg

Fikk opplysninger om antatt identitet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som sier han har hatt fullstendig hukommelsestap siden han våknet opp på sykehuset i midten av desember, har i dag vært i samtaler med politiet i Oslo.

De har gitt ham informasjon om det de mener er hans virkelige identitet.  Informasjonen, blant annet navn og bilder av hans foreldre har ikke fått ham til å huske noe mer.

- Det trigget ingen minner hos meg, Det er jeg litt skuffet over. Men jeg håper at det vil endre seg når jeg møter dem, jeg håper det vil sette i gang noen minner da, sier mannen, som fordi han ikke husker sitt eget navn har kalt seg John Smith.

To kilder Politiet er likevel ganske sikre på at de har funnet fram til riktig identitet på mannen.

- Vi har fått to uavhengige kilder som har pekt på denne identiteten ut fra  bildet som ble publisert i media. På bakgrunn av dette har vi fått tsjekkisk politi til å oppsøke hans foreldre. De bekrefter ut fra fotografier at dette er deres sønn, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt. 

Politiadvokaten sier videre at de har fått bistand fra politiet i Tsjekkia til å ta DNA av foreldrene for å få en enda sikrere verifikasjon.

John Smith sier han er svært spent på resultatet av DNA-prøvene ,

- Jeg vil vente på resultatet av testen og så vil jeg forsøke å kontakte dem, sier han om de antatte foreldrene.

Mange spørsmål Når han har en sikker identitet vil han forsøke å få svar på alle spørsmålene han har om livet sitt og om hvordan han endte opp sterkt medtatt i en snøfonn i Oslo.

- Jeg vil forsøke å finne ut alt jeg kan ved å se på bankutskrifter, telefonlogger og slike ting, sier han.

John Smith ble funnet sterkt forkommen i snøen på Hasle i Oslo 14. desember. Han sier han ikke husker noen ting fra før han våknet. opp på sykehuset to dager senere. Da han våknet hadde han tegn på kroppen som tydet på at han var utsatt for vold. Politiet etterforsker derfor om han er utsatt for noe kriminelt.