- Dette truer Hydros rykte

Knut Boye ved Norges handelshøyskole mener lekkasjen er svært alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norsk Hydros kvartalstall skal ha sirkulert i det norske aksjemarkedet i nærmere en uke, noe som kan ha ført til at enkelte aktører har nytt godt av et forsprang på det øvrige markedet.


Dette er andre gang på kort tid at selskapet
skal ha vært utsatt for lekkasje, noe som ifølge førsteamanuensis Knut Boye ved Norges Handelshøyskole er grunn til bekymring.

- Dette kan gå ut over Hydros renommé, noe selskapet bør ta veldig alvorlig. De bør gjøre det de kan for å hindre at noe tilsvarende skjer i fremtiden, sier Boye til Dagbladet.no.

Fall

Da Oslo børs åpnet i dag tidlig falt Hydro med rundt 8,5 milliarder kroner. En titt på Norsk Hydros egen aksjekursgraf viser et fall fra tirsdag av. En aksje lå da på 201,50 kr. Fredag gikk aksjene for 195,75.

- Er dette tegn på at aktører kan ha hatt kunnskap til de dårlige resultatene?

- Nei, det er det helt umulig å si noe om. Det er vanskelig å isolerer virkningen av en faktor på den måten. Da må det en grundig gjennomgang av alle faktorer til.

Grundig gjennomgang

<strong><b>ALVORLIG:</strong></b> Hydro bør gå egne rutiner etter i sømmene, mener førsteamanuensis Knut Boye (t.v) ved Norges Handelshøyskole. Hydro-sjef Eivind Reiten lover en grundig gjennomgang. Foto: SCANPIX/ Norges Handelshøyskoles nettsted
ALVORLIG: Hydro bør gå egne rutiner etter i sømmene, mener førsteamanuensis Knut Boye (t.v) ved Norges Handelshøyskole. Hydro-sjef Eivind Reiten lover en grundig gjennomgang. Foto: SCANPIX/ Norges Handelshøyskoles nettsted Vis mer

Kredittilsynets Eirik Bunæs karakteriserer påstanden om lekkasje som alvorlig, og lover å undersøke saken.

- Dette er alvorlige påstander som framsatt i pressen, sier avdelingsleder Bunæs, og viser til Dagens Næringsliv som i dag avslørte den antatte lekkasjen av resultatet for fjerde kvartal i fjor.

- Vi vil be om en grundig redegjørelse fra Hydro, forteller Bunæs til NTB.

Han mener det er en fare for at noen kan ha beriket seg på innsideinformasjonen som nå har kommet ut i markedet.

- Skal ikke skje

Hydro-sjef Eivind Reiten lover også en grundig gjennomgang av selskapets rutiner.

- Tallene var ute i omløp. Vi skal nå gå inn i våre egne rutiner og ha en gjennomgang av hva som har skjedd, sier Hydro-sjef Eivind Reiten til NA24.

Han lover å finne årsaken til at Hydros tall har lekket til markedet.

- Dette skal ikke skje. Vi har veldig sterke rutiner for dette, sa Eivind Reiten til Dagens Næringsliv.

Tvunget til tidlig slipp

Dagens Næringsliv kontaktet Hydro, som etter nyheten om lekkasjen besluttet å legge fram sine resultater en dag tidligere enn planlagt. Både kvartalsrapporten og den antatte lekkasjen viser dårligere tall enn hva analytikere hadde ventet.

- Dette er innsideinformasjon som alle skulle hatt samtidig, men som noen har fått før de andre. Jo mer troverdig denne informasjonen er, jo mer alvorlig er lekkasjen, sier Øyvind Bøhren, professor ved BI, til Dagbladet.no.

Hydro ble også beskyldt for å ha lekket informasjon i forkant av offentliggjørelsen av fusjonen med Statoil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer