Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette ulykkesbildet vil Elon Musk at du skal se

Da bildet av en smadret Tesla dukket opp på Twitter, retweetet Tesla-gründeren raskt.

FORNØYD MED SIKKERHETEN: Mannen bak Tesla, PayPal og SpaceX er fornøyd med at det gikk bra med passasjerene i Tyskland. Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu
FORNØYD MED SIKKERHETEN: Mannen bak Tesla, PayPal og SpaceX er fornøyd med at det gikk bra med passasjerene i Tyskland. Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den dramatiske ulykken kunne nemlig fått et helt annet utfall dersom det ikke var for bilens design, mener nettstedet Electreck, som skriver artikler om transportbransjens vei bort fra fossilt drivstoff.

El-bilen raste av veien og krasjet med en kant. Videre fløy den 25 meter før den krasjlandet med fronten, først i en åker. Utrolig nok kom alle fem seg ut av bilen selv, uten livstruende skader.

Ulykken skjedde onsdag denne uka, da en atten år gammel jente og fire venner fra byen Pullach i Tyskland tok pappas Tesla Model S ut på kjøretur.

Mener ulykken ville ha vært mer alvorlig med en dieselbil Bilder fra ulykken viser at selve passasjerdelen av bilen nærmest er uskadd, mens bilfronten er helt ødelagt, foldet sammen som et trekkspill.

Hadde en normal motor vært under panseret, kunne det ha sørget for økt press på passasjerkabinen, men motormangelen i forparten på en Model S gjør at forparten av bilen absorberer energien fra sammenstøtet, skriver Electreck.

Ikke spesielt for el-biler Redaktør i Din Side Motor Fred Magne Skillebæk, mener det er dumt å spekulere i om ulykken kunne ha endt langt verre dersom ungdommene kjørte en bil med dieselmotor under panseret.

- Tesla Model S er en sikker bil. Den har gjort det bra i både amerikanske og europeiske sikkerhetstester. I Euro NCAP-testen fikk bilen fem av fem stjerner, sier Skillebæk.

Likevel tror han ikke det nødvendigvis hadde gått noe dårligere med andre nye biler.

- Sikkerhet henger ikke sammen med om en bil har el-motor eller ikke. I denne ulykken er det konstruksjonen på bilen som avgjør, sier motorredaktøren.

Han sier videre at det er viktig at el-biler ofte er spesielt sikre fordi batteripakken må beskyttes mot å bli ødelagt i en eventuell krasj, for blir den ødelagt kan det føre til brann.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!