OVERRASKELSESMOMENT : Uvedkommende vil få sitt livs sjokk dersom de utløser elektrodene i dette undertøyet. Foto: SRM UNIVERSITY CHENNAI
OVERRASKELSESMOMENT : Uvedkommende vil få sitt livs sjokk dersom de utløser elektrodene i dette undertøyet. Foto: SRM UNIVERSITY CHENNAIVis mer

Dette undertøyet skal bekjempe voldtektsmenn

Gir overfallsmannen elektrosjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre indiske ingeniørstudenter har utviklet et undertøy som de mener vil hjelpe kvinner som angripes med å beskytte seg mot voldtektsmenn, skriver Time magazine.

Antivoldtektsfunksjon I tillegg til å være utstyrt med en gps-sender som varsler politi og foreldre, er undertøyet utstyrt med elektroder som sender ut et elektrosjokk.

- En person som prøver å forgripe seg på en jente vil få sitt livs sjokk når trykksensorene aktiveres, sa en av studentene bak undertøyet, Manisha Mohan til Time.

Det kan hun trygt si. Spenningen er på 3,8 kilovolt, altså 3800 volt. I stikkontakten din hjemme har du vanligvis 220.
Alt sitter i bh-en Og det er ifølge oppfinnerne en god grunn til det.

- Forskning på voldtektsforsøk og sextrakassering viser at det er her kvinner først angripes.

Problemet med overgrep mot kvinner i India havnet for alvor i søkelyset etter at en 23 år gammel kvinne ble gjengvoldtatt og drept på en buss i desember.

Blant annet viser det seg at omtalen får innvirkning på turismen i landet.

De tre studentene har sett seg lei av å vente på at myndighetene skal ta tak i problemet.

- Som elever på en jenteskole ble vi lært opp til å være gode med alle rundt oss og smile blidt. Etter å ha tatt steget ut i den virkelige og onde verdenen, innså vi at smile vårt ikke kunne vare ettersom trusselen mot vår uskyld og integritet alltid ligger der. Lovgiverne bruker evigheter på å implementere lover, og selv etter det er kvinner utrygge, skrev studentene i prosjektskissen.
De håper å kunne være igang med salg av undertøyet allerede denne måneden.