Gjengoppgjør i Oslo

Dette utløste ny voldsspiral

Politiet etterforsker nå minst to alvorlige konfliktlinjer og en rekke personer for drapsforsøk i forbindelse med de voldelige ungdomsgjengene på Grønland og Tøyen

KRANGEL: Politiet rykket med store styrker til Grønland 13. mars. Knivstikkinga utløste en hevnspiral som ennå pågår. Foto: Snapmap.com
KRANGEL: Politiet rykket med store styrker til Grønland 13. mars. Knivstikkinga utløste en hevnspiral som ennå pågår. Foto: Snapmap.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter grove machete-angrep, knivkamper og flere drapsforsøk i kriminelle ungdomsmiljøer i bydel Gamle Oslo, gjør politiet nå alt de kan for å hindre at liv går tapt i det som beskrives som en brutal gatekrig.

Politiet mener hendelsene i hovedsak knytter seg til to forskjellige konflikter, som hver for seg bunner i grove voldsepisoder, som igjen har utløst hevnangrep og atter nye hevnangrep.

Søndag kveld satt en enslig politimann i politibilen sin ved lekeplassen mellom Jens Bjelkes gate og Borggata på Tøyen i Oslo.

I andre enden av lekeplassen, i lysene fra frontlyktene, oppholdt en gjeng ungdommer seg i en nedslitt stuesofa som er plassert i parken. I stedet for å skrive kveldsrapporten på kontoret, hadde politimannen tatt med seg en iPad ut i bilen for slik at han samtidig kunne holde et øye med ungdommene.

Tre dager tidligere ble en ung mann sendt til sykehuset med alvorlige stikkskader etter et oppgjør mellom ungdomsmiljøer fra Tøyen og Grønland. Hendelsen skjedde på en ballplass få kvartaler unna i retning Grønland, da norsk-somaliske ungdommer i ung alder slåss med litt eldre ungdommer fra Tøyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer