Politietterforskning i USA

Dette var alt politiet fant. Så løste internett dødsgåten

En liten svart plastbit var det eneste som var igjen av bilen som kjørte på og drepte en 66 år gammel syklist sør for Seattle.

PLASTBIT: Dette lå igjen av bilen som kjørte på og drepte en syklist i Seattle. Nå har politiet funnet eieren. Foto: Washington-politiet
PLASTBIT: Dette lå igjen av bilen som kjørte på og drepte en syklist i Seattle. Nå har politiet funnet eieren. Foto: Washington-politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var heller ikke noen vitner til ulykken, så politiet hadde lite å gå etter. Likevel la de ut bilde av plastbiten og en etterlysning på Twitter, og stort mer trengtes faktisk ikke.

Hendelsen skjedde 8. august, utenfor byen Seattle i den amerikanske delstaten Washington i USA.

Det tok ikke lange tida før en bruker på nettstedet Reddit hadde lagt ut et bilde, samt en melding hvor det sto at plastbiten kom fra en billykt på en pickup av merket Chevrolet C/K. Bilen ble produsert seint på 80-tallet.

Brukeren la til at han har jobbet med å inspisere biler i delstaten Maryland, hvor han blant annet justerte frontlykter.

Han skriver at han med en gang forsto at det var snakk om en del til en lykt på en gammel pickup. Deretter var det et bildesøk som gjorde at han fant ut hvilken modell det var snakk om.

Det hjalp altså politiet et godt stykke på vei.

Nettstedet The Drive har snakket med mannen. Han skal ha kommet over posten til politiet, og først sett på det som en morsom utfordring mer enn å finne en gjerningsmann. Han la ut posten, og først flere timer seinere så han hvor mye oppmerksomhet den hadde fått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer