Politietterforskning i USA

Dette var alt politiet fant. Så løste internett dødsgåten

En liten svart plastbit var det eneste som var igjen av bilen som kjørte på og drepte en 66 år gammel syklist sør for Seattle.

PLASTBIT: Dette lå igjen av bilen som kjørte på og drepte en syklist i Seattle. Nå har politiet funnet eieren. Foto: Washington-politiet
PLASTBIT: Dette lå igjen av bilen som kjørte på og drepte en syklist i Seattle. Nå har politiet funnet eieren. Foto: Washington-politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var heller ikke noen vitner til ulykken, så politiet hadde lite å gå etter. Likevel la de ut bilde av plastbiten og en etterlysning på Twitter, og stort mer trengtes faktisk ikke.

Hendelsen skjedde 8. august, utenfor byen Seattle i den amerikanske delstaten Washington i USA.

Det tok ikke lange tida før en bruker på nettstedet Reddit hadde lagt ut et bilde, samt en melding hvor det sto at plastbiten kom fra en billykt på en pickup av merket Chevrolet C/K. Bilen ble produsert seint på 80-tallet.

Brukeren la til at han har jobbet med å inspisere biler i delstaten Maryland, hvor han blant annet justerte frontlykter.

Han skriver at han med en gang forsto at det var snakk om en del til en lykt på en gammel pickup. Deretter var det et bildesøk som gjorde at han fant ut hvilken modell det var snakk om.

Det hjalp altså politiet et godt stykke på vei.

Nettstedet The Drive har snakket med mannen. Han skal ha kommet over posten til politiet, og først sett på det som en morsom utfordring mer enn å finne en gjerningsmann. Han la ut posten, og først flere timer seinere så han hvor mye oppmerksomhet den hadde fått.

SYKKELEN: Syklisten ble kastet av, og døde kort tid etter kollisjonen. Foto: Washington-politiet
SYKKELEN: Syklisten ble kastet av, og døde kort tid etter kollisjonen. Foto: Washington-politiet Vis mer

- Det var ikke før jeg leste en melding fra en venn av en venn at jeg skjønte hvor stort dette var. Han forklarte hvor fortvilet familien var, og takket meg for hjelpen. Da skjønte jeg at det jeg hadde gjort var veldig ekte. Noen hadde dødd, og noen kunne ha sluppet unna med det, hadde det ikke vært for at noen tilfeldigvis postet lenka, og at jeg var på nett omtrent samtidig, forteller han til The Drive.

Etterforskerne begynte å lete etter en bil av den aktuelle typen. Tirsdag pågrep politiet en lokal mann, som kjørte en bil fra 1986. Bilen var dessuten skadet på høyre hjørne foran, hvor plastbiten manglet.

Føreren av den aktulle bilen er nå siktet for bildrap. Ifølge The Drive har han forklart at han sovnet bak rattet og kjørte av veien. Han skal også ha fortalt politiet at han trodde han hadde truffet en postkasse, men dro fra stedet da han så den knuste sykkelen. Ifølge mannen selv stakk han av fordi han ikke ville se et dødt menneske. Han erklærte seg ikke skyldig i siktelsen onsdag, ifølge lokalavisa The News Tribune.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer