Dette var året forsker Jørn Hurum (42) ble drapstruet

På grunn av et fossil.

SNAKKER UT: Forskningen trenger å lære kommunikasjonsstrategi fra sport- og populærkulturen. Fotnoteformidlingen er døden for vitenskapen. Det fungerer ikke i det virkelige liv, sier Jørn Hurum. Foto: LARS EIVIND BONES
SNAKKER UT: Forskningen trenger å lære kommunikasjonsstrategi fra sport- og populærkulturen. Fotnoteformidlingen er døden for vitenskapen. Det fungerer ikke i det virkelige liv, sier Jørn Hurum. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||- Jeg blir kalt Idas hallik, og de har påstått at jeg har opplevd den største selvkorsfestelsen i vitenskapens historie. Og jeg har blitt drapstruet. Det er mentalt forstyrra folk, som henvender seg til meg via nettet, sier Jørn Hurum.

Han sitter på kontoret i Geologisk museum, omringet av dinosaurer i taket og langs veggene, bøker, notater, bamser, steiner og -i vinduet- en avstøpning av Ida-fossilet.

- Det er ikke noe hyggelig, men jeg tar ikke de drapstruslene så seriøst, fortsetter han og slenger på det lange håret. Det 8. underverkOppdagelsen av Ida ble kalt "Det 8. underverk" og "The missing link" . 47-åringen fra Mjøndalen ble et kjent navn i verdenspressen og måtte skru av telefonen hjemme for i det hele tatt å få sove. Alt på grunn av et 47 millioner år gammelt fossil.  

- Dette ble så svært, det ble en tsunami. Jeg visste fossilet var vakkert nok, viktig nok og gammelt nok til at det ville bli mange oppslag i hele verden, men at det skulle bli dette fenomenet, det kunne ingen forestille seg, sier Hurum. Han fikk se "Ida" i all hemmelighet på en messe i Hamburg for tre år siden. Over to paraplydrinker fikk han tilbud om å kjøpe henne fra en privat samling for en million dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer