KVINNENE:  Kvinnene Anders Behring Breivik bestilte kontaktinformasjon om fra det ukrainske sjekkenettstedet i 2005 var alle yngre enn ham. De fleste var dessuten blonde og hadde blå øyne.
KVINNENE: Kvinnene Anders Behring Breivik bestilte kontaktinformasjon om fra det ukrainske sjekkenettstedet i 2005 var alle yngre enn ham. De fleste var dessuten blonde og hadde blå øyne.Vis mer

Dette var Breiviks hånd- plukkede konekandidater

Så seg ut 20 av 350 000 kvinner fra ukrainsk nettsted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA (Dagbladet): Dagbladet bringer i dag informasjon og bilder av alle de 20 kvinnene Anders Behring Breivik bestilte kontaktinformasjon om via det ukrainske datingnettstedet i 2005.

Det er mange likhetstrekk ved kvinnene han plukket seg ut.

De fleste er blonde, blåøyde, slanke og yngre enn ham.

Ble kjærester Ifølge administratoren ved det ukrainske nettdatingstedet er det registrert 350 000 østeuropeiske kvinner. Den kvinnen Breivik likte aller best av de 20 han plukket ut, var Natascha fra Hviterussland.

Som Dagbladet skrev i går, bekrefter Natascha det avsluttede forholdet til den norske terroristen.

Hun har utvandret til USA, hvor hun i dag bor utenfor ei lita bygd sammen med sin nye ektemann. Hun snakker engelsk med klar østeuropeisk aksent. Mannen hennes er kirkeorganist, og selv jobber Natascha i et eiendomsselskap. Det er sju år siden forholdet til Breivik tok slutt.

NATASCHA: Dette er bildene av kvinnen Anders Behring Breivik så av kvinnen på det ukrainske datingnettstedet i 2004. Etter det Dagbladet får opplyst fjernet kvinnen sin profil fra nettstedet i juli 2005.
NATASCHA: Dette er bildene av kvinnen Anders Behring Breivik så av kvinnen på det ukrainske datingnettstedet i 2004. Etter det Dagbladet får opplyst fjernet kvinnen sin profil fra nettstedet i juli 2005. Vis mer

- Anders var veldig kjekk, sier Natascha til Dagbladet.

- Men vi snakket ikke godt sammen. Jeg var jo bare 20 år, og snakket veldig dårlig engelsk. Han snakket bare avansert engelsk til meg, og jeg skjønte ikke alt han sa, sier hun.

Forferdelig Natascha fikk besøk av Anders Behring Breivik i mars 2005. Da hun bodde hun i hjembyen Minsk i Hviterussland. Seinere den våren reiste hun til Norge, der hun bodde sammen med Breivik i hans leilighet i Oslo.

Breivik hadde funnet henne gjennom det østeuropeisk sjekkenettstedet. Han Breivik betalte til sammen 100 euro, ca 800 norske kroner, for kontaktinformasjon til henne og de 19 andre kvinnene.

- Han kontaktet meg på nettet, og det var spennende å møte ham. Nå er det ille å tenke på at jeg i det hele tatt har hatt noe med ham å gjøre, sier Natascha.

- Det er rett og slett forferdelig. Det er grusomt å tenke på at vi har hatt kontakt, legger hun til.

Mannssjåvinist Under hennes besøk i Oslo spiste paret på restaurant, tittet på Oslo og gjorde andre kjæresteting sammen.

BLONDE De 20 kvinnene Anders Behring Breivik plukket ut fra det østeuropeiske sjekkenettstedet var blonde. Kvinnen på dette bildet var i 2005 21 år gammel. Breivik var i samme periode 27 år. Denne kvinnen kommer fra Ukraina.
Foto: Privat
BLONDE De 20 kvinnene Anders Behring Breivik plukket ut fra det østeuropeiske sjekkenettstedet var blonde. Kvinnen på dette bildet var i 2005 21 år gammel. Breivik var i samme periode 27 år. Denne kvinnen kommer fra Ukraina. Foto: Privat Vis mer

- Jeg var fascinert av den høye, kraftige nordmannen. Han var velkledd og fra et fint strøk i Oslo, sier Natascha til Dagbladet.

Men hun endret forholdsvis raskt syn på nordmannen.

- Han var en mannssjåvinist. Jeg følte at han ikke tok meg på alvor, sier hun.

Etter terrordøgnet 22. juli i fjor har politiet brukt store ressurser på å kartlegge Anders Behring Breiviks omgangskrets og privatliv. I avhør har flere av hans venner beskrevet Natascha som terroristens siste kjæreste.

- Ingen golddigger! Hun ønsker ikke å leve et liv der folk ser på henne som «den norske terroristens ekskjæreste», og ber Dagbladet om å anonymisere henne og hennes nye hjemsted i USA. Natascha er ikke hennes riktige navn.

Forholdet til Breivik tok slutt under Nataschas besøk i Oslo. Breivik sa den gang til venner at han oppfattet henne som en «golddigger», som bare var ute etter pengene hans.

BETALTE: Denne ukrainske 21 år gamle kvinnen var blant dem Anders Behring Breivik betalte 100 euro for kontaktinformasjon til i 2005.
BETALTE: Denne ukrainske 21 år gamle kvinnen var blant dem Anders Behring Breivik betalte 100 euro for kontaktinformasjon til i 2005. Vis mer

Det reagerer Natascha sterkt på.

- Jeg har lest denne beskrivelsen av meg i oversatte artikler fra norske nettaviser, sier Natascha opprørt.

- Jeg var ingen «golddigger»! Jeg ville prøve om kjæresteforholdet vårt fungerte, derfor møttes vi etter at vi hadde snakket sammen på nettet. Men vi kommuniserte dårlig, og det var ingen kjemi. Det var årsaken til at det ble slutt, sier hun til Dagbladet.  

- Snakket aldri politikk Kort tid etter at forhold var over, begynte fasen der Breivik distanserte seg fra samfunnet, og skapte seg en verden av våpen, konspirasjonsteorier, steroider og World of Warcraft.

- Anders snakket aldri politikk med meg. Vi snakket om helt vanlige ting. Jeg merket ikke at han hadde planer om noe så grusomt. Jeg følte bare at han aldri respekterte meg. Min oppfatning av den kjekke, velkledde nordmannen endret seg i løpet av forholdet vårt, sier Natascha.

I manifestet legger Anders Behring Breivik fram et svært kvinnefiendtlig synspunkt: Kvinner skal stå på kjøkkenet og holde kjeft.

LETTKLEDDE. De fleste av Breiviks utvalgte kvinner var lettkledde på bildene han fikk tilgang til. Denne kvinnen var 19 år gammel i 2005, og kommer fra Ukraina.
Foto: Privat
LETTKLEDDE. De fleste av Breiviks utvalgte kvinner var lettkledde på bildene han fikk tilgang til. Denne kvinnen var 19 år gammel i 2005, og kommer fra Ukraina. Foto: Privat Vis mer

- Den virkelighetsforståelsen lå også til grunn for hans ønskede forhold til meg, forteller Natascha.

- Ferdige med det Dagbladet har også snakket med Nataschas nye mann. Han bekrefter at han er kjent med konas tidligere forhold til den norske massemorderen.

- Jeg og kona mi har snakket om det hun og Breivik hadde samme. Det er en veldig spesiell situasjon, men det er bra min kone og jeg kunne snakke om det, sier ektemannen.

Han legger til at han ikke har noe imot at kona snakker om forholdet til ei norsk avis.

- Vi er ferdig med det forholdet. Nå lever vi livet vårt her ute, sier ektemannen.

Beholdt bildet Breiviks venner har overfor politiet fortalt at det gikk nedover med ham etter episoden med den hviterussiske kvinnen.

Ifølge Dagbladets opplysninger fant politiet et bilde av kvinnen i Breiviks bopel etter terrorangrepene i fjor sommer. Venner av Breivik har også sett bilde av henne i leiligheten han bodde i før han flyttet hjem igjen til sin mor.  

UNGE: Denne kvinnen var bare 19 år gammel da Anders Behring Breivik bestilte kontaktinformasjon om henne i 2005.
UNGE: Denne kvinnen var bare 19 år gammel da Anders Behring Breivik bestilte kontaktinformasjon om henne i 2005. Vis mer

Breivik skal i utgangspunktet ha vært svært begeistret for Natascha. Etter besøket hos henne i Minsk i 2005 fortalte han sine venner at hun var svært flott og at han hadde hatt det veldig fint.

Han skal ha vært stolt av henne, beskrev henne som veldig flott og mente hun liknet på Celina Midelfart.  

Tynn og bleik Etter bruddet skal Breivik ha sagt til sine venner at hun nok trodde han var veldig rik. Han sa hun hadde reagert på at leiligheten hans var liten og at hun ikke ville spise eller drikke noe som kom fra kartonger, bare ferskvare.  

- I Norge traff hun Breiviks venner og familie, og de ble bedre kjent. De fant imidlertid etter hvert ut at det ikke var grunnlag for et mer varig forhold mellom dem, og de avsluttet forholdet. Det skal ikke ha vært noe dramatikk rundt bruddet, har Breiviks forsvarer, Tord Jordet tidligere sagt til Dagbladet.

I avhør har en bekjent av Breivik sagt at det var etter bruddet med Natascha at Breivik mistet selskapet sitt og isolerte seg for å spille dataspill. Han flyttet hjem til sin mor og ble tynn og bleik. I perioden 2006 til 2007 blir han beskrevet som mer stille, mindre pratsom og mindre intens.  

- Ikke avhørt Politiet har så langt i etterforskningen avhørt over 50 personer med tilknytning til Breivik i form av familie, venner og bekjente. Tidligere i etterforskningen hadde politiet registrert over 120 personer som har en eller annen for relasjon med terroristen. Tallet er trolig høyere i dag.

- Det er viktig å kartlegge de som kjenner siktede fra tidligere og som kan være med å gi opplysninger om hans fortid og også være med å gi informasjon som kan bidra til å forklare hvorfor angrepene den 22. juli skjedde, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo-politiet til Dagbladet.

Overfor Dagbladet benekter Natascha at hun har vært i kontakt med norsk politi.

- Jeg er ikke avhørt ennå. Men politiet kan bare lese det du skriver nå. Dette er alt jeg har å si om Anders Behring Breivik.

 

BLE BRUTT: Forholdet mellom Anders Behring Breivik og Natascha varte ikke. Ifølge henne var det ingen kjemi mellom dem og han var mannsjåvinistisk.
BLE BRUTT: Forholdet mellom Anders Behring Breivik og Natascha varte ikke. Ifølge henne var det ingen kjemi mellom dem og han var mannsjåvinistisk. Vis mer
HER BODDE HUN: Natascha vokste opp i et arbeiderklassestrøk i et boligområde utenfor hovedstaden Minsk i Hviterussland. Landet omtales stadig som «Europas siste diktatur» med streng sensur, falske valg og få muligheter for ungdom som vil opp og fram i livet. Årlig utvandrer tusenvis av unge for å søke lykken i andre land. Foto: Alina Radachynskaya/Dagbladet
HER BODDE HUN: Natascha vokste opp i et arbeiderklassestrøk i et boligområde utenfor hovedstaden Minsk i Hviterussland. Landet omtales stadig som «Europas siste diktatur» med streng sensur, falske valg og få muligheter for ungdom som vil opp og fram i livet. Årlig utvandrer tusenvis av unge for å søke lykken i andre land. Foto: Alina Radachynskaya/Dagbladet Vis mer