Dette var en landsby

57 av 1857 innbyggerne er funnet i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Letearbeiderne hadde i dag tidlig lite håp om å finne flere overlevende etter jordskredet som rammet landsbyen Guinsaugon på Filippinene i går.

Dermed kan så mange som 1.800 personer være omkommet - omtrent hver eneste innbygger i landsbyen.

Tusen marinesoldater jobber på spreng for å finne overlevende, men håpet svinner raskt.

De har konsentrert mesteparten av redningsaksjonen rundt området der byens barneskole lå.

Det gikk rykter om at noen av de 250 elevene og lærerne har sendt tekstmeldinger til familiene sine, men så langt har soldatene ikke funnet noen overlevende blant de 60 som er hentet ut fra skolebygningen, melder nyhetsbyrået AP

- Av et innbyggertall på 1.857, har vi 57 overlevende og 19 omkomne. Vi regner med at rundt 1.800 personer kan være omkommet, sa lederen for letemannskapene, Raul Farnacio da letearbeidet startet igjen i dag tidlig lokal tid (klokka to i natt norsk tid).

Få timer seinere var dødstallene justert til 43.

Jordskredet tok med seg så mye av området, at det nesten er umulig å peke ut hvor de forskjellige bygningene pleide å stå.

JEVNET MED JORDA: Dette bildet viser store deler av området der landsbyen lå
JEVNET MED JORDA: Dette bildet viser store deler av området der landsbyen lå Vis mer

- Det er vanskelig å finne husene. Det er ingenting her nå, bare jord og leire, sier Eunerio Bagaipo (42), som blant annet mistet to brødre 20 søskenbarn i skredet.

Skredet kom etter flere uker med kraftig nedbør. Noen steder er gjørmelaget ti meter dypt, og kraftig vind og regn gjør letearbeidet vanskelig.

Redningsaksjonen gjøres enda vanskeligere av at leiren er svært løs. I tillegg frykter man nye jordskred i det samme området, og det er innført flyforbud av frykt for at helikoptrene kan utløse nye skred.

MANGE DREPT: Det fryktes at hele 1800 av de 1857 innbyggerne er omkommet.
VANSKELIG: Leiren er svært løs og opp mot ti meter dyp. Det gjør redningsarbeidet vanskelig.