RIKTIG BESLUTNING: Dagbladet snakket med 10 av SVs fylkesleder i natt. - Det var en riktig beslutning, sier flere. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
RIKTIG BESLUTNING: Dagbladet snakket med 10 av SVs fylkesleder i natt. - Det var en riktig beslutning, sier flere. Foto: Frank Karlsen/DagbladetVis mer

- Dette var en riktig beslutning av Kristin. Nå må partiet bygges opp igjen med nye krefter

Dagbladet snakket med ti av SVs fylkesledere i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet har ringt rundt til SVs fylkeslag for å høre hvilke meninger som rører seg rundt en fremtidig SV-leder, etter at Kristin Halvorsens varslet sin avgang i går kveld.

- Nå begynner prosessen om hvordan vi skal gjenreise oppslutningen om partiet til Stortingsvalget i 2013. Vi er nødt til å ha et lederskap som sikrer det og klarer og skape entusiasme for vår politikk. Det finnes to medieprofilerte kandidater fra før, kanskje kommer det flere, sier fylkesleder i Nord-trøndelag SV, Trond Martin Sæterhaug, til Dagbladet.

- Det er mange flinke folk i partiet, men hadde det vært landsmøte idag hadde jeg støttet Audun Lysbakken som leder, sier Sæterhaug videre.

- Mange gode kandidater Ikke alle vil være like åpen som Sæterhaug om hvem som er favoritten.

- Det er altfor tidlig å spekulere i dette nå, sier fylkesleder Vest-Agder SV, Morten Nøding-Ekeland.

- Vi har så mange gode kandidater. Det at Kristin annonserer allerede nå at hun går av, betyr at vi har god tid til å finne en arvtager, og det er kjempeviktig, sier Marit Tennfjord, leder av Nordland SV og medlem av fylkestingsgruppa til Nordland SV.

- Kom overraskende Til tross for at flere visste om planene om at Halvorsen skulle gå av, var det flere av SV-lederne som ble tatt på senga.

- Hvem som tar overfår vi diskutere framover. Jeg var ikke klar over at hun ville gå av, det kom overraskende. Jeg synes selvfølgelig at det er leit, men hvem som skal ta over får vi ta senere, sier fylkesleder i Østfold SV, Roy Eilertsen, til Dagbladet.

Det er flere som ikke ønsker å røpe hvem de vil ha som ny SV-leder.

- Jeg vil overhodet ikke ut med noe navn. Det var som fryktet at hun gikk av, sier fylkesleder i Hedmark SV, Christian Haugen.

- Det er rett og slett litt for nytt før jeg vil si noe om det. Det er mange gode kandidater, og jeg har flere navn i hodet uten at jeg røpe hvem de er, sier fylkesleder i Sogn og Fjordane SV, Heidi-Kathrin Osland.

- Omfattende endring Flere av SV-lederne landet rundt tar også ordet for en politisk oppvask innad i SV.

- Jeg har vært ganske nært Kristin og dette kom overraskende på meg. Nå må det skje en omfattende endring innad i partiet og politikken må endres, sier fylkesleder i Finnmark SV, Johnny Ingebrigtsen, til Dagbladet.

- Jeg har en favoritt. Dette var en riktig beslutning av Kristin. Nå må partiet må bygges opp igjen med ny krefter, sier fylkesleder i Vestfold SV, Lars Egeland.

- Dette er veldig nytt, og dette er en diskusjon vi må bruke tid på, så jeg vil ikke peke på noen nå, men vi har flere kandidater som veldig godt kan overta den jobben, sier fylkesleder i Telemark SV, Sigbjørn Molvik.

- Jeg har ingen kommentar, sier fylkesleder i Buskerud SV Rune Gravdal.