HELDIGVIS GIKK DET BRA: Og mopedisten bedyret overfor politiet at dette var første og siste gang han kjørte med farlig last på mopeden. Leserfoto: Christian Holgersen
HELDIGVIS GIKK DET BRA: Og mopedisten bedyret overfor politiet at dette var første og siste gang han kjørte med farlig last på mopeden. Leserfoto: Christian HolgersenVis mer

- Dette var første og siste gang

Farlig last skapte kø i alle retninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Her kunne det gått riktig galt i alle retninger. Ved halv titiden i dag tidlig, sørget denne føreren for at trafikken hopet seg opp i alle retninger på riksvei 44 mellom Mariero og Hinna i Stavanger.

Dagbladet.nos tipser forteller at han og broren kjørte bak den fullpakkede mopeden. Med et surfebrett som gikk tvers over kjørebanen og over den gule stripa utgjorde han en stor fare for trafikken.
- Vi kjørte etter ham på riksvei 44, og ringte politiet da vi så ham. De fikk registreringsnummeret og så ble jeg satt på vent. Politiet ringte tydeligvis til han som kjørte, for han svingte inn på en bussholdeplass og snakket i telefonen, sier Christian Holgersen til Dagbladet.no.

Politiet hadde ingen biler i området, men ifølge Holgersen var sjåføren framme og trengte ikke kjøre lenger.
- Han hadde sagt til politiet at han så at det var dumt.

Politiet i Stavanger bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.no.
- Han ble oppringt av operasjonssentralen og bedyret at dette var første og siste gang, sier operasjonsleder Geir Gjesdal i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Holgersen og broren begynte først og le da de så den overpakkede mopeden.
- Men så begynner du å tenke hvor har folk vettet?

Mopedisten kjørte svært ustødig og måtte svinge unna hver gang det kom en bil i motsatt felt. Han måtte også svinge unna hver gang han skulle kjøre forbi en lyktestolpe.
Holgersen vet ikke hvor mopeden kom fra, men sier at han kjørte etter i et par kilometer på riksveien.
Ifølge operasjonsleder er det usikkert om mopedisten får noen reaksjon i form av bøter fra politiets side.