- Dette var hatkriminalitet mot kvinnens nedsatte funksjonsevne

Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik reagerer sterkt på at Ibadete (37) ble utsatt for grov vold mens hun satt i rullestolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske mannen i 50-åra som i går kveld ble pågrepet av politiet etter den brutale voldsepisoden der Ibadete Gajtani (37) ble utsatt for brutal vold vil avhøres i løpet av dagen.

- Hatkriminalitet Likestilling- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik er svært bekymret, og mener episoden kan være et resultat av hatkriminalitet.

- Min spontane reaksjon er at dette er knyttet til kvinnens nedsatte funksjonsevne. Vi har lite forskning på dette her i Norge, men ny forskning fra England viser at folk med nedsatt funksjonsevne er spesielt utsatt og at de opplever mistro når de melder i fra, sier Ørstavik til Dagbladet.

Hun bemerker at Gajtani dessuten har en annen etnisk bakgrunn, og dette også er en gruppe som er utsatt for hatkriminalitet.

- Det er en fryktelig historie vi får høre, men det vi ser her er nok bare toppen av isfjellet. Dessverre tror jeg dette er vanligere enn vi tror, sier Ørstavik.

Hun krever at norske myndigheter nå sørger for at vi får mer kunnskap om dette.

- Det er en alvorlig utfordring i samfunnet som vi aller først må erkjenne, og sørge for at vi har systemer som fanger opp at dette er motivert av fordommer mot for eksempel folk med nedsatt funksjonsevne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer