- Dette var ikke det vi ønsket etter 22. juli

Statsminister Erna Solberg (H) sier Norge trenger mer forskningsbasert kunnskap om høyreekstreme miljøer.

MER FORSKNING: Statsminister Erna Solberg (H) mener den forrige regjeringen ikke gjorde nok for å få mer forskningsbasert kunnskap om høyreekstremisme. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
MER FORSKNING: Statsminister Erna Solberg (H) mener den forrige regjeringen ikke gjorde nok for å få mer forskningsbasert kunnskap om høyreekstremisme. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Solberg mener den forrige regjeringen ikke gjorde nok for å styrke forskningen på høyreekstremisme etter 22. juli-terroren, skriver Aftenposten.

- Dette var ikke det vi ønsket etter 22. juli, sier Erna Solberg til avisen

Thomas Hegghammer, forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), skrev i en kronikk i samme avis onsdag at det aldri kom noen penger til forskning på høyreekstremisme. Han mener det lille norske forskningsmiljøet på høyreekstrem vold er på dødsleiet, og mener Norge snart risikerer å stå nesten uten oppdatert forskningsbasert kunnskap om terror fra ytre høyre.

Solberg sier Høyre foreslo i Stortinget å styrke kunnskapen om høyreekstremisme etter 22. juli, men at det tydeligvis ikke er blitt gjort. Hun sier regjeringen nå vil vurdere hvordan dette forskningsmiljøet kan styrkes.

- Erna Solberg har lagt fram både en ny handlingsplan mot voldelig ekstremisme og et blåblått statsbudsjett uten penger til forskning på feltet, men prøver likevel å skylde på andre, sier leder i justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik (Ap).

Hun understreker at denne forskningen uansett burde få mer penger, og sier Arbeiderpartiet vil stemme for det når som helst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer