- Dette var ikke noe han ønsket

15-åringens advokat sier gutten beklager overfor 76-åringens familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I hele ettermiddag har 15-åringen, som er siktet i forbindelse med drapet på 76-åringen fra Greåker, sittet i avhør hos politiet i Østfold.

Politiet vil ikke si om det i avhør kom frem opplysninger som kan forklare hva som gjorde at 15-åringen gikk løs på den 76 år gamle mannen på åpen gate.

- Han er avhørt, men jeg vil ikke gå nærmere inn på hva som ble sagt i avhøret. Siktelsen opprettholdes og det vil bli tatt stilling til om han blir varetektsfengslet i morgen, sier politiadvokat Ole Richard Holm-Olsen til Dagbladet.no.

To ofre 

15-åringen er ikke formelt siktet for drap, men siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Guttens advokat sier til Dagbladet.no at dette er en sak med to ofre.

- Han er en normal tiendeklassing og 15-åring. Dette er en sak med to ofre, avdøde og gutten, sier advokat Harald Otterstad.

Advokaten forteller også at hans klient beklager det som er skjedd, men at dette ikke betyr at 15-åringen erkjenner straffeskyld.

- Han er prega av den alvorlige situasjonen, og lei seg på vegne av ham og familien hans. Han beklager overfor dem. Samtidig betyr ikke det at han erkjenner noen skyld. Dette var ikke noe han hadde ønsket på noe vis, sier Otterstad.

15-åringen framstilles trolig for varetekt. Advokaten vil da etter det Dagbladet.no vet si at 15-åringen handlet i nødverge.

Slo ned og stakk

DREPT: I hele dag har kriminalteknikere saumfart åstedet for å sikre spor. Først litt over klokken 14.00 kunne den avdøde 76-åringen tas ut. Foto: John Terje Pedersen
DREPT: I hele dag har kriminalteknikere saumfart åstedet for å sikre spor. Først litt over klokken 14.00 kunne den avdøde 76-åringen tas ut. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

76-åringen var på kjøretur tidlig i dag morges da han trolig påtraff 15-åringen 300-400 meter fra hjemmet. Omstendighetene rundt det som så skjedde er uklare. Men et øyenvitne så gjerningsmannen slå ned 76-åringen midt på veien, og stikke fra stedet i bilen.

Deretter havnet han i et trafikkuhell noen hundre meter fra åstedet, og forlot bilen der. Ingen andre var involvert i uhellet. Gjerningsmannen stakk fra bilen til fots.

Ved hjelp av sporhund fulgte politiet fluktruten frem til de påtraff og pågrep 15-åringen omlag en kilometer fra åstedet.

- Dette var ikke noe han ønsket
KJØRTE PÅ TUR: 76-åringen forlot hjemmet tidlig i dag morges for å kjøre seg en tur. Bare 3-400 meter fra huset ble han slått ihjel.