Dette var krisene mellom Russland og Norge i 2015

Forsker: - Norge besto ikke testen. Tendensen til panikk var ikke særlig verdig.

NORSK-RUSSISKE PROBLEMER: Krisen i Ukrainia, sanksjonene mot Russland, og flyktningstrøm over den norsk-russiske grensa var bare noen av utfordringene mellom Norge og naboen i Øst i løpet av 2015. Foto: NTB SCANPIX
NORSK-RUSSISKE PROBLEMER: Krisen i Ukrainia, sanksjonene mot Russland, og flyktningstrøm over den norsk-russiske grensa var bare noen av utfordringene mellom Norge og naboen i Øst i løpet av 2015. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 2015 var et år hvor forholdet mellom Norge og Russland ble satt på prøve en rekke ganger.

Russlands støtte til separatistene i Ukraina og annekteringen av Krim-halvøya førte Norge på kollisjonskurs med vårt naboland i Øst, og forholdet mellom Norge og Russland nådde frysepunktet da Russlands visestatsminister Dmitrij Rogozin besøkte Svalbard i april, på tross av at Rogozin var nektet innreise til Norge. Flere mente at det dårlige forholdet mellom Russland og Norge var utslagsgivende da over 5000 flyktninger og migranter kom syklende fra Russland over Storskog i Finnmark i løpet av høsten.

- Ikke verdig Seniorforsker ved Fridtjof Nansens Institutt, Lars Rowe, mener Norge ikke besto testen da flyktningene begynte å strømme over den norsk-russiske grensa.

- Man kan spørre seg om det norske samfunnet besto testen. Tendensene til panikk var ikke særlig verdige, sier seniorforsker ved Fridtjof Nansens Institutt, Lars Rowe, til Dagbladet.  Han mener flyktningstrømmen over den norsk-russiske grensa først og fremst var en utfordring for det norske mottaksapparatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer