SUPERFANS: Dakota Bottoms (t.v.) og Jose Lopez var i den syvende himmel etter president Barack Obamas valgvake i Chicago i natt. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
SUPERFANS: Dakota Bottoms (t.v.) og Jose Lopez var i den syvende himmel etter president Barack Obamas valgvake i Chicago i natt. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer

- Dette var nesten en guddommelig opplevelse

Obamas største fans feiret ham i Chicago i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHICAGO (Dagbladet): Stemningen sto i taket da de amerikanske TV-kanalene på rekke og rad erklærte president Barack Obama for vinneren av presidentvalget 2012. Lettelse og glede flommet nærmest over på presidentens egen valgvake i hjembyen Chicago hvor mange tusen mennesker hadde møtt opp.

- Jeg fikk gåsehus og tårene trillet. Jeg er en veldig spirituell person. Dette var nesten en guddommelig opplevelse. For meg var det å få være i samme rom som Obama på lista over ting jeg ville gjøre før jeg dør, sier Jose Lopez til Dagbladet.

- Beste noensinne Etter Obamas tale forsvant mange av de jublende tilhengerne raskt ut. Lopez og Dakota Bottoms ble stående igjen en liten stund.

- Vi må bare la det synke litt inn. Dette var stort, sier Bottoms til Dagbladet.

Begge bærer på amerikanske flagg og Obama-buttons.

- Jeg er sikker på at Obama kommer til å bli stående igjen som en av de beste presidentene noensinne, sier Lopez.

- Bush i forkledning Begge er fra hjembyen til den republikanske presidenten Ronald Reagan, Dixon i Illinois, og har jobbet intenst som frivillige for Obama denne valgkampen. Lopez sto på for fire år siden også.

- Den gangen var entusiasmen noe annet, enn i år, men den er fortsatt der, bare mer fordekt, forklarer Lopez.

Han håper gjenvalget til Obama betyr at republikanerne vil bli mer samarbeidsvillige, og han er veldig glad Romney ikke vant.

- Jeg pleier å si at Mitt Romney egentlig er George W. Bush når han kommer hjem om kvelden og tar av seg maska. Han er Bush i forkledning, sier Lopez.

FORNØYDE: Obama-tilhengerne i Chicago var mildt sagt fornøyde i natt. Foto: REUTERS / John Gress / NTB scanpix
FORNØYDE: Obama-tilhengerne i Chicago var mildt sagt fornøyde i natt. Foto: REUTERS / John Gress / NTB scanpix Vis mer