USA-valg 2020:

Dette vekker oppsikt

Lørdag ble Joe Biden utropt til vinner av presidentvalget. Like etter holdt Trump-leiren en pressekonferanse som var preget av misforståelser og spekulasjoner.

IKKE FORNØYDE: På et hagesenter i Pennsylvania holder advokatene til Donald Trump pressekonferanse lørdag. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble Joe Biden utpekt som vinner av det amerikanske presidentvalget 2020. Siden har den sittende presidenten, Donald Trump, verken avholdt en nederlagstale eller ringt Biden for å gratulere ham med valgseieren.

Like i forkant av at valget ble offisielt avgjort, kunngjorde Trump på Twitter at det ville bli avholdt en stor pressekonferanse ved Four Seasons i Philadelphia. Denne pressekonferansen, som ble avholdt like etter at valgresultatet ble klart, vekker nå oppsikt i sosiale medier.

Vekker oppsikt

Innledningsvis spekulerte mange på om misforståelser var grunnen til at pressekonferansen med Trumps advokat ble avholdt ved lokalene til et lokalt gartnerfirma i stedet for ved hotellet Four Seasons i Philadelphia.

Særlig fordi president Trump først kunngjorde at pressekonferansen ville bli avholdt ved Four Seasons i Philadelphia, før han korrigerte at den ville bli avholdt ved Four Seasons Total Landscaping i Philadelphia. Også hotellet Four Seasons så seg nødt til å avkrefte at pressekonferansen ville bli avholdt ved deres hotell.

- For å oppklare: President Trumps pressekonferanse vil ikke bli avholdt ved Four Seasons Hotel i Philadelphia. Den vil bli avholdt ved Four Seasons Total Landscaping, som ikke har noen tilknytning til hotellet, kunngjorde de på Twitter.

PRESSEKONFERANSE: Trumps advokat, Rudy Giuliani, avholdt pressekonferanse på en parkeringsplass i utkanten av Philadelphia. Foto: Mark Makela / Reuters / NTB
PRESSEKONFERANSE: Trumps advokat, Rudy Giuliani, avholdt pressekonferanse på en parkeringsplass i utkanten av Philadelphia. Foto: Mark Makela / Reuters / NTB Vis mer

Journalist overrasket

På pressekonferansen gjentok Trumps advokat, Rudy Guiliani, presidentens anklager om valgfusk. Dette på tross av det ikke finnes bevis for disse anklagene. Anklagene ble fremmet fra en talerstol foran en lukket garasjeport på en parkeringsplass i utkanten av Philadelphia, plassert ved et krematorium og en bokhandel for erotiske bøker.

- Hva i alle … Henviser Donald Trump internasjonal presse til et lite gartnerfirma i utkanten av Philadelphia? skrev journalist for The Independent, Richard Hall, på Twitter.

- Jeg har nå ankommet Four Seasons Total Landscaping. Det er plassert ved siden av en bokhandel for erotiske bøker som heter Fantasy Island, fulgte Hall opp.

OPPKLARING: Kilder tett på Trump-kampanjen avviser at pressekonferansen ble avholdt på en parkeringsplass som følge av en tabbe. Foto: Mark Makela / Reuters / NTB
OPPKLARING: Kilder tett på Trump-kampanjen avviser at pressekonferansen ble avholdt på en parkeringsplass som følge av en tabbe. Foto: Mark Makela / Reuters / NTB Vis mer

Spekulasjoner

Manusforfatterne Bill Oakley og Zack Bornstein var blant dem som spekulerte på om det hele bunnet i en misforståelse.

- I tilfelle du gikk glipp av det: Trump-kampanjen innkalte til en pressekonferanse på parkeringsplassen til Four Seasons Total Landscaping i Philadelphia. Det antas at de egentlig ville avholde pressekonferansen ved hotellet Four Seasons, men gjorde en stor tabbe og bare gjennomførte det. Seriøst, skriver Oakley på Twitter.

- Jeg kunne ha skrevet vitser i 800 år uten å ha kommet på noe mer morsomt enn at Trump leide Four Seasons til en stor pressekonferanse, som viste seg å være parkeringsplassen til Four Seasons Total Landscaping, plassert mellom en dildobutikk og et krematorium, skriver Bornstein på Twitter.

BRØT SAMMEN: CNN-kommentator og tidligere rådgiver for Barack Obama, Van Jones, brøt sammen i TV-studioet da det ble bekreftet at Biden blir USAs neste president. Vis mer

Oppklaring

Reaksjonene førte til at Trumps rådgiver, Corey Lewandowski, som også var valgkampsjef for valgkampen i 2016, avviste at pressekonferansen ble avholdt på en parkeringsplass som følge av en tabbe.

- Alle fantastiske amerikanere i Philadelphia benytter seg av Four Seasons Total Landscaping. De elsker dette landet og er amerikanske patrioter. Takk! skrev Lewandowski på Twitter.

New York Times har snakket med en rekke kilder tett på Trump-kampanjen som oppklarer at pressekonferansen ikke ble avholdt på en parkeringsplass på grunn av en tabbe, men at president Trump misforsto det hele og antok at pressekonferansen skulle avholdes ved hotellet.

Kildene forklarer altså at det hele tiden var planlagt at pressekonferansen skulle avholdes ved Four Seasons Total Landscaping. De forklarer også at Trump-leiren hadde jobbet hele uka med å finne et sted å avholde pressekonferansen, men at det har vært vanskelig ettersom Demokratene er foretrukket i Philadelphia.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer