Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TERRORANGREPET I LONDON:

Dette vet vi om angrepet i London

- Løp, gjem dere og ring politiet. 

FLERE DØDE: Væpnet politi ved London Bridge i London. Foto: Ben Cawthra/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FLERE DØDE: Væpnet politi ved London Bridge i London. Foto: Ben Cawthra/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det som beskrives som flere gjerningsmenn i en hvit varebil meide ned en folkemengde på London Bridge lørdag kveld, før det skal ha gått ut av bilen og knivstukket flere andre, ifølge øyevitner. Politiet bekrefter at de anser hendelsene ved London Bridge og Bourough Market som terrorhandlinger.

Minst sju personer ble drept og 48 skadd i terrorangrepet. Tre gjerningsmenn ble skutt og drept av politiet. Det opplyser visepolitimester Mark Rowley ved Scotland Yard under en pressekonferanse like før klokka 05.00

  • Lørdag kveld klokka 23.08 norsk tid, ble London-politiet varslet om at en varebil hadde kjørt inn i en folkemengde på London Bridge.

  • Minst sju personer ble drept av tre mistenkte gjerningsmenn. 48 personer er skadd, ifølge London Ambulance Service.

  • De tre mistenkte gjerningsmennene ble alle skutt og drept av politiet under åtte minutter etter de første meldingene om angrepet nådde politiet, opplyser politiet i en uttalelse.

  • De mistenkte gjerningsmennene hadde på seg noe som så ut som bombevester. Etter nærmere undersøkelser viste det seg at vestene ikke var ekte.

  • Varebilen var på vei fra sentrum mot sørsiden av elva. BBCs reporter opplyser å ha sett politiet legge en mann i bar overkropp i håndjern.

  • Kort tid etter hendelsen på London Bridge, kom flere meldinger om knivangrep i Borough Market - som er et populært område like ved London Bridge.

  • Vitner forteller at de så gjerningsmennene med kniv og at de knivstakk tilfeldige personer på vei til Borough Market.

  • Metropolitian Police bekrefter at væpnet politi rykket ut til stedet, og bekrefter samtidig en skyteepisode i forbindelse med aksjonen.

  • Politiet opplyste på en pressekonferanse i 11-tida norsk tid at de ikke vet hvem gjerningspersonene er.

  • Like etter opplysningene om skyting ved Borough Market meldte politiet at de håndterer en hendelse i Vauxhall i London også. Ved 2-tida natt til søndag opplyser politiet at det er snakk om en knivstikking, men sier at det ikke er relatert til de to andre hendelsene.
Hele Norges coronakart