Evakuering av 1300 passasjerer:

Dette vet vi om cruiseskipet «Viking Sky»

EVAKUERT: Cruiseskipet Viking Sky er evakuert lørdag. Foto: Odd Roar Lange
EVAKUERT: Cruiseskipet Viking Sky er evakuert lørdag. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Cruiseskipet «Viking Sky» har sendt ut mayday-melding, og det driver mot land, opplyser Hovedredningssentralen. Redningssentralen har sendt flere helikoptre og fartøy mot stedet. Ifølge HRS Sør-Norge sendte cruiseskipet med knapt 1300 passasjerer ut nødmelding klokka 14.00 lørdag.

Ved 15-tida, en time etter at de fikk melding om hendelsen, skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter at skipet evakueres.

- Skipet kommer seg ikke videre, og har motorproblemer, sa operasjonsleder Tor André Franck Gram ved politiet i Møre og Romsdal til Romsdals Budstikke.

«Viking Sky» er Viking Cruises' tredje havgående cruiseskip og nesten identisk som søsterskipene «Viking Star» og «Viking Sea». «Viking Sky» ble sjøsatt i februar 2017 og har, i likhet med resten av flåten, en passasjerkapasitet på i underkant av 1000 mennesker, står det på Cruise.no.

«Viking Sky»

  • Tonnasje: 47.800
  • Passasjerkapasitet: 930 (basert på to personer i hver lugar)
  • Lengde: 227 meter
  • Mannskap: 545
  • Byggår/renovert: 2017
  • Registreringsland: Norge

Kilde: Cruise.no

Videre på nettsida står det:

«Viking Sky» tilbyr en destinasjonsorientert cruiseopplevelse for reisevante mennesker som stiller høye krav til komfort og standard, men som trives best i en mindre formell setting.

Cruiseskipet er bygget i Italia og har hjemsted i Bergen.

Ulykkes-havområde

Klokka 15.30 opplyser operasjonslederen til NTB at skipet har fått start på den ene motoren, men at det er for tidlig å si om skipet vil kunne gå for egen maskin.

- Hustadvika er historisk sett et havområde der det har vært en del ulykker, men hittil i år har det vært rolig, sier Gram til Romsdals Butstikke.

Det er dårlig vær langs store deler av kysten i Norge lørdag. Lavtrykket fører til mye vind, høy vannstand og høye bølger. Det er også observert en del lyn langs kysten, skriver meteorologene på Twitter.

Ifølge skipsovervåkningstjenesten Marine Traffic er skipet på vei sørover mot Stavanger. Skipet seiler under norsk flagg, og ble bygget i 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer