Masseskytingen i USA:

Dette vet vi om den siktede

21 år gamle Ahmad Alissa som er siktet for å ha drept ti personer på et supermarked i Colorado i USA mandag, beskrives som en voldelig person med temperament. Ifølge broren hans var han dypt forstyrret og paranoid.

DRAPSSIKTET: 21 år gamle Ahmad Alissa er siktet for ti drap etter masseskytingen på supermarkedet King Soopers i Boulder i Colorado i USA mandag. Foto: Boulder Police / Reuters / NTB
DRAPSSIKTET: 21 år gamle Ahmad Alissa er siktet for ti drap etter masseskytingen på supermarkedet King Soopers i Boulder i Colorado i USA mandag. Foto: Boulder Police / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Den mistenkte er identifisert som 21 år gamle Ahmad Alissa, sa politisjef Maris Herold i Boulder-politiet på en pressekonferanse tirsdag.

Hun sa at Alissa får behandling på sykehus etter å ha blitt skutt av politiet mandag.

- Han er siktet for ti drap og blir framstilt for varetektsfengsling, sa Herold.

Bakgrunnen for masseskytingen er foreløpig ukjent, og politiet har per nå ikke gått ut med teorier om mulige motiver for den.

- Dypt forstyrret og paranoid

Alissa er fra Arvada i Colorado og har levd mesteparten av livet i USA.

Bilder fra stedet mandag viser det som skal være 21-åringen med blod rennende nedover beinet, bar overkropp og iført håndjern bli fraktet vekk fra supermarkedet. Ifølge rettsdokumentene fjernet han klærne sine og hadde bare på seg shorts da han ble pågrepet, skriver CNN.

Han ville heller ikke si om flere var involvert i skytingen da han ble pågrepet, men ba heller om å få snakke med moren sin, står det i dokumentene.

Broren hans sier til The Daily Beast at han var dypt forstyrret og paranoid.

- Ble mobbet

Broren hans hevder videre overfor CNN at Alissa ble mobbet på videregående skole, der det skal ha blitt gjort narr av hans muslimske bakgrunn. Familien emigrerte fra Syria til Colorado, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer