Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap ryster Sverige:

Dette vet vi om dobbeltdrapet i Sverige

Bil full av verdisaker funnet forlatt 17 kilometer fra drapsstedet ved Linköping.

UTEN INNSYN FRA NABOER: En politietterforsker og hund ved småbruket der pensjonistekteparet bel funnet brutalt drept mandag kveld i Mölby kommune utenfor Linköping. Foto: Jeppe Gustafsson, TT/NTB Scanpix.
UTEN INNSYN FRA NABOER: En politietterforsker og hund ved småbruket der pensjonistekteparet bel funnet brutalt drept mandag kveld i Mölby kommune utenfor Linköping. Foto: Jeppe Gustafsson, TT/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et kjærestepar med langt strafferegister ble kalt inn til avhør tirsdag formiddag, men rett etter klokka 16 ble paret løslatt og skal ikke være mistenkt for noen forbrytelse.

Dermed fortsetter jakten på gjerningspersonene etter at en 62 år gammel kvinne og hennes 70 år gamle mann ble funnet døde og ille tilredt ved 18-tiden mandag. Ekteparet ble funnet i sitt eget hus på et småbruk i et fredelig bolig- og landbruksområde i Mantorp utenfor Linköping.

Det var en pårørende på besøk som varslet politiet.

Sko- og fingeravtrykk
Svensk politi har satt inn store ressurser på å løse dobbeltdrapet, har vært svært tilbakeholdne med konkrete opplysninger, seinest på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Nå skal politiet kartlegge ekteparets liv i detalj - ikke minst de siste dagene før de ble funnet døde. Politiet vet ennå ikke nøyaktig når paret ble overfalt og drept, men Expressen har vært i kontakt med en slektning som var i kontakt med mannen så sent som lørdag.

Politiet ville ikke fortelle hvordan paret døde eller om de har beslaglagt noe mistenkt drapsvåpen. Det er ingen kjente trusler mot det drepte paret. Likevel har politiet kommet med noen biter i løpet av dagen:

- Paret var bundet fast da de ble funnet.

- De har vært utsatt for mye og brutal vold.

- Det er funnet skoavtrykk og fingeravtrykk fra «andre».

- Klokka 04 i natt fant politiet en parkert bil 17 kilometer fra åstedet. Politiet sjekket bilen fordi en rekke verdigjenstander inne i bilen var synlig gjennom rutene.

Politiet har bare sagt at de har «et stort etterforskningsmateriale å sjekke» - ikke om verdigjenstandene kan spores tilbake til de dreptes hus.

Politiet sa i morgentimene at de jobbet for å komme i kontakt med «personer med tilknytning til bilen».

Langt strafferegister

Aftonbladet fortalte først at bilens eier er en ung kvinne. Hun og kjæresten har et langt strafferegister for narkotika- og vinningsforbrytelser.

Begge står uten fast adresse i offisielle svenske registre, men ifølge Aftonbladet oppga de bopel på en gård to mil fra drapsstedet, da de sto tiltalt i sin siste rettssak i desember i fjor.

Politiet har seinere opplyst at et par ble tatt inn til avhør ved 12.30-tiden tirsdag, men sa ingenting om det er paret som brukte bilen med verdisakene.

Rett etter klokken 16 tirsdag kunngjorde politiet at kjæresteparet var løslatt og var ikke mistenkt for noen forbrytelse.

- Var tydelig opprørt

Expressen har vært i kontakt med et vitne som observerte den beslaglagte bilen med en mann bak rattet ved 17.10-tiden mandag - altså en times tid før pensjonistene ble funnet drept.

- Bilen hadde stor fart, og kjørte inn på en parkering. Mannen forsvant inn i terrenget, og kom tilbake mot bilen sammen med en kvinne. Han var tydelig opprørt og skrek til henne. Hun virket skremt, sier vitnet.

Ved 15-tiden var politiets offisielle versjon at ingen er mistenkt eller siktet for drapet, eller når det har skjedd.

Traff onkelen lørdag

Lokalavisa corren.se har vært i kontakt med en nevø, som traff onkelen på lørdag.

Avisa har snakket med flere beboere i nabolaget. De betegner det drepte paret som fredelige folk, som holdt seg mest for seg selv. Småbruket ligger skjermet av skog, og det er ingen selvfølge at noen ser all trafikk dit.

Ryktene spredte seg raskt om identiteten til paret med den parkerte bilen. Men ingen lokalavisa har snakket med tror det drepte paret og kjæresteparet kjenner hverandre.

Hele Norges coronakart