Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjon Manchester

Dette vet vi om eksplosjonen i Manchester

Politiet: 22 drept og 59 skadd i eksplosjon på Manchester Arena. Flere er barn.

LYSGLIMT: Joe Aaron Gregory stod parkert på en parkeringsplass et steinkast unna Manchester Arena. Under en Ariana Grande-konsert mandag kveld oppstod en eksplosjon. Flere skal være døde, og titalls er sendt til sykehus. Video: Joe Aaron Gregory Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Barn blant de drepte: Politiet i Manchester bekreftet på en pressekonferanse i 08-tida at det er flere barn blant de drepte.

 • 08.00: Politiet opplyser på en pressekonferanse at minst 22 personer er drept og 59 skadd etter eksplosjonen. Ifølge Manchester-politiet var det en gjerningsmann som sto bak eksplosjonen. Han skal være blant de døde og han skal ha hatt eksplosiver på seg som detonerte.

 • I natt: Politiet har bekreftet at minst 19 personer er drept og 50 skadd etter det som skal ha vært en eksplosjon på en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena mandag kveld.
 • Den antatte eksplosjonen skal ha funnet sted på utsiden av konsertarenaen klokka 23.35 norsk tid, ifølge The Guardian. Det skal ha skjedd på et tidspunkt da mange var på vei ut av konsert-lokalet.
 • CNN viser til ikke navngitte kilder i politiet, som sier at britisk politi har identifisert en mann på åstedet som en mulig selvmordsbomber.
 • Bilder fra stedet viser tusenvis av mennesker som flykter i panikk.
 • Den regionale kontraterrorgruppen behandler hendelsen som en mulig terrorhandling, ifølge BBC
 • Den amerikanske TV-kanalen NBC sier amerikanske tjenestemenn er informert av sine britiske kolleger om at en selvmordsbomber utløste eksplosjonen. Amerikansk politi sier det er snakk om to eksplosjoner med sprengladninger som inneholdt spiker.
 • Nyhetsbyrået Reuters melder også at to amerikanske tjenestemenn opplyser at britisk politi mistenker at en selvmordsbomber står bak det som skal være et angrep mot konserten.
 • Eksplosjonen skjedde mot slutten av en konsert med Ariana Grande i Manchester Arena mandag kveld. En talsperson sier artisten er i god behold. Flere vitner forteller om et «kraftig smell» eller eksplosjon omtrent da konserten var ferdig.
 • Det norske utenriksdepartementet hadde sent natt til tirsdag ikke fått noen opplysninger om at nordmenn ble rammet av eksplosjonen i Manchester:
  - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser UDs pressetalsperson Astrid Sehl til NTB natt til tirsdag.
 • Setter valgkampen på vent. 8. juni går britene til valgurnene etter at statsminister Theresa May skrev ut nyvalg. Etter den antatte angrepet i Manchester er valgkampen midlertidig satt på vent.
 • - Vi jobber med å få full oversikt over det politiet behandler som et forferdelig terrorangrep. Alle våre tanker går til ofrene og familiene til dem som er rammet, sier May i en pressemelding natt til tirsdag.
FLYKTER: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: AP Vis mer Vis mer
Hele Norges coronakart