Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politifolk drept i Frankrike

Dette vet vi om gjerningsmannen: Gransker terrorkobling

Mannen som torsdag drepte fire politiansatte i Paris, skal ha konvertert til islam for 18 måneder siden. Hans kone er nå tatt i politiets varetekt.

DREPT: Fire politifolk er drept i knivangrepet i Paris, skriver Le Parisien. Video: AP Vis mer

Det som ifølge flere medier skal være en 45 år gammel administrativt ansatt drepte fire politiansatte på politiets hovedkvarter i Paris, før han selv ble skutt og drept av politiet.

Motivet er ikke kjent, men kilder sier til Le Parisien at drapsgjerningene kan ha hatt utspring i en personalkonflikt.

DREPT: Fire politifolk skal være drept, melder fransk avis. Programleder: Marte Nykøkken Helseth. Foto: CNN Vis mer

Ifølge Reuters - som siterer franske BFM TV - skal gjerningsmannen ha konvertert til islam for 18 måneder siden.

Opplysningen er ikke bekreftet fra offentlige kilder, men politiet jobber med å avklare om terror kan være et motiv.

Mønsteransatt

Mannen skal ha jobbet på politistasjonen siden 2003, og beskrives som en ansatt som aldri førte til noen problemer.

- Han var en uklanderlig ansatt. Det var aldri noen vansker med ham, sa innenriksminister Christophe Castaner om gjerningsmannen tidligere torsdag, ifølge Le Parisien.

OPPSTILLING: En soldat holder vakt ved ei veisperring i nærheten av politistasjonen etter knivangrepet orrsdag. Foto: Jair Cabrera Torres/dpa/NTB Scanpix.
OPPSTILLING: En soldat holder vakt ved ei veisperring i nærheten av politistasjonen etter knivangrepet orrsdag. Foto: Jair Cabrera Torres/dpa/NTB Scanpix. Vis mer

Castaner omtaler gjerningspersonen som en «funksjonær av beste merke».

Tre menn og en kvinne

Fire personer ble drept i tillegg til gjerningspersonen. Ifølge Reuters, som siterer politiadvokat Remy Heitz i Paris, er det tre menn og en kvinne som er drept.

Tre av de omkomne er politifolk, mens den siste er sivilt ansatt.

En fjerde person skal ha blitt skadet i angrepet, og opereres for skadene. Politiet skal ha ransaket boligen til gjerningsmannen i etterkant av angrepet, og ifølge politiadvokaten skal antiterrorpoliti nå evaluere det som har skjedd på jakt etter ting som kan linke gjerningen til terror.

Flere medier, deriblant Le Parisien, melder at politiet har tatt gjerningsmannens kone i varetekt.

Ifølge Reuters er hun imidlertid ikke siktet for noe.

Kaotiske forhold

Knivangrepet skal ha skjedd på en plass i politihovedkvarteret som publikum ikke har adgang til.

TV-stasjonen BFM melder i sin direktesending at gjerningsmannen skal ha brukt en porselenskniv, hvilket gjorde at han kom seg gjennom metalldetektoren, skriver NRK.

Vitner beskriver kaotiske scener fra stasjonen.

- Folk løp overalt og mange gråt. Jeg hørte skyting innenifra. Kort tid etterpå så jeg politibetjenter som gråt. De hadde panikk, forteller tolken Emery Siamandi, som befant seg i bygget da angrepet skjedde, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Kaotiske scener

Hendelsen skjedde i 13-tiden torsdag, ikke langt unna Notre-Dame-katedralen.

Saken preger Paris.

- Paris gråter for sitt folk i ettermiddag, etter dette fryktelige angrepet på politiets hovedkvarter. Tapet er stort, flere politimenn har mistet livet, skriver borgermester Anne Hidalgo på Twitter.

I tillegg til Castaner, var også president Emmanuel Macron på plass for å for å vise sin solidaritet og medfølelse med de ansatte ved politistasjonen torsdag ettermiddag.

NTB skriver at angrepet skjedde dagen etter at tusenvis av politifolk gikk i demonstrasjonstog i Paris i protest mot lav lønn, lang arbeidstid og økning i antall selvmord innen politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling