Dette vet vi om Santa Fe-skytteren

Den 17 år gamle eleven er i politiets varetekt.

SKOLESKYTING: Dimitrios Pagourtzis er mistenkt for å stå bak skoleskytingen i Santa Fe, Texas. Fredag morgen skal han ha åpnet ild i et klasserom. Ti personer ble drept. Foto: Facebook via AP
SKOLESKYTING: Dimitrios Pagourtzis er mistenkt for å stå bak skoleskytingen i Santa Fe, Texas. Fredag morgen skal han ha åpnet ild i et klasserom. Ti personer ble drept. Foto: Facebook via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag morgen lokal tid fant en skyteepisode sted på Santa Fe High School i Texas. Rundt klokka 07:40 skal en bevæpnet elev ha åpnet ild i et klasserom. Cirka tre kvarter seinere bekreftet assisterende rektor ved skolen, Cris Richardson, at en mistenkt var pågrepet og fjernet fra skolen.

Fylkesheriffen Henry Trochesset har bekreftet i en uttalelse at den mistenkte skytteren er Dimitrios Pagourtzis (17). Politiet er sikre i sin sak, og har siktet Pagourtzis for overlagt drap.

To personer pågrepetKlokka ett lokal tid bekrefter Texas-guvernør Greg Abbott under en pressekonferanse at ti personer har blitt drept og at ti personer er skadet.

To personer er pågrepet. Den ene er den antatte gjerningspersonen, en 17-åring som ifølge politiet trolig handlet alene. Politiet navngir ham som Dimitrios Pagourtzis. Den andre beskrives bare som «en person som er interessant for etterforskningen».

Flere amerikanske medier, blant annet CBS News og nyhetsbyrået AP har identifisert den mistenkte skytteren som Pagourtzis.

Tok våpen fra farenSkytteren skal ha vært bevæpnet med en rifle, et håndvåpen, en hagle og rørbomber, ifølge Houston Chronicle. Politiet har bekreftet at det har blitt funnet eksplosiver på skoleområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer