Philip Manshaus (21) siktet:

Dette vet vi om siktede: Millionær, ungdoms­leder og «smart»

Mannen som er siktet etter terrorforsøk har eiendom for flere millioner og millionformue. Venner omtaler ham som smart, og at de aldri trodde han kunne gjøre noe slikt.

SIKTET FOR DRAP: 21 år gamle Philip Manshaus vokste opp i Bærum, ikke langt fra moskeen han angrep. Video / Foto: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble Philip Manshaus (21) pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk etter moskéangrepet i Bærum. Ingen ble alvorlig skadd i angrepet, men Manshaus' stesøster (17) ble kort tid seinere funnet drept i en leilighet i Bærum.

Politiet etterforsker angrepet som et terrorforsøk.

På bakgrunn av opplysninger fra politiet, personer som kjenner til siktede og internettspor, kan Dagbladet presentere hva vi vet om Manshaus på nåværende tidspunkt.

21-åringen fra Bærum er tidligere ustraffet, men er likevel en kjenning av politiet. Han ble undersøkt «for ei tid tilbake» da politiet mottok bekymringsmeldinger angående mannens aktivitet på internett.

Dagbladet har vært i kontakt med Manshaus' advokat Unni Fries. Hun opplyser seint søndag kveld at Manshaus nekter straffskyld.

Bærumsgutt

Personer som har vært i kontakt med 21-åringen på tidligere tidspunkt, beskriver ham som «utadvendt med venner, men samtidig litt sær og reservert uten at han framsto som en einstøing».

Manshaus er født og oppvokst i Bærum, der han også har hatt tilhold den siste tida. Han bodde på adressa der hans 17 år gamle stesøster ble funnet drept etter terrorforsøket mot moskeen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer